• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Sovos gençler için Hackhaton düzenledi
Sovos gençler için Hackhaton düzenledi

Sovos gençler için Hackhaton düzenledi

ICT Media ICT Media
5 Aralık 2022 12:42
Paylaş

Vergi yazılımları uzmanı Sovos, gençlerin katılımına açık olan Hackathon düzenledi. 18 – 19 Kasım tarihlerinde, yeni teknolojilerin problemlerine etkin çözümler sunulması amacıyla düzenlenen Hackathon’un ilk ayağı olan ‘bootcamp’e Türkiye ve yurt dışından Sovos üst düzey yönetiminin yanı sıra sektörden de pek çok profesyonel eğitmen ve konuşmacı katıldı. Bir gün süren ‘bootcamp’te gençler, Hyperledger Fabric ile blockchain çözümlerinin uygulanması, blockchain ağı kurulması, gerçek hayattaki iş kurallarının koda aktarılması gibi konularda eğitimler aldılar.

Bootcamp uzman isimlerin katılımıyla düzenlendi

Sovos Strateji ve Regülasyondan Sorumlu Başkan Yardımcısı Christiaan Van der Valk, Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi ve Sovos Ar-Ge Teknik Yöneticisi Didem Gündoğdu, Sovos Teknoloji Direktörü Yunus Taştutan, Sovos Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Ayhan Boyacıoğlu ve Shiftdelete.net sahibi Hakkı Alkan gibi alanında yetkin isimlerin bootcamp’teki seminerlerine gençler yoğun ilgi gösterdiler. Programın ilk gününde dijitalizasyonun geleceğinden, büyük veriye girişe ve bir ‘developer’ın günlük hayatına kadar farklı konular ele alındı.

Sovos Türkiye Ülke Müdürü Elçim Sirek konuya ilişkin olarak görüşlerini şu şekilde dile getirdi: “Sovos Türkiye ofisimiz bu yıl, Avrupa ve Asya bölgelerinin teknoloji merkezi oldu. Bugüne kadar İstanbul ofisimizden Yunanistan, Hindistan ve Suudi Arabistan'daki sürekli işlem denetimlerine yönelik çözümler geliştiriyorduk. Şimdi başka coğrafyaları da eklemekten mutluluk duyuyoruz. Teknolojimizi Türkiye’den ihraç edilebilir bir konuma getirmek için gençlerin birlikteliğine ve gücüne ihtiyacımız var. Bu açıdan Hackhaton Türk gençlerinin yenilikçi gücünü dünyaya duyurmak adına çok önemli bir fırsat oldu.”

E-Fatura ve Onay Süreçlerine Yeni Nesil Çözüm

Hackhaton’un ikinci gününde düzenlenen proje sunumları için vaka konusu “e-Fatura ve onay süreçlerinin blockchain üzerinden yürütülmesi” olarak belirlendi. Katılımcı 27 öğrencinin 3’erli gruplar hâlinde yürüttüğü çalışmalar, Sovos ürün geliştirme ekibinin mentorluğunda 24 saat sürdü.

Zorlu geçen Hackathon ile blockchain teknolojisini kullanarak finans alanında dijital dönüşümün bir parçası olma imkânı bulan gençler, yoğun bir üretim sürecinin ardından sonucunda ödüllerin de sahibi oldular.

Paylaş
Sovos Christiaan Van der Valk Yunus Taştutan Ayhan Boyacıoğlu Hackhaton

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Yandex Türkiye, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Özel Dijital Rehber Hazırladı
Yandex Türkiye, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Özel Dijital Rehber Hazırladı
28 Ekim 2025 14:20
N360 Platformu hayata geçti
N360 Platformu hayata geçti
28 Ekim 2025 10:03
Bankacılıkta Yapay Zeka Yatırımları 2028'de 67 Milyar Dolara Ulaşacak
Bankacılıkta Yapay Zeka Yatırımları 2028'de 67 Milyar Dolara Ulaşacak
27 Ekim 2025 10:57
Türksat, Tüm Türkiye’yi 1 Gbps simetrik fiber internetle buluşturuyor
Türksat, Tüm Türkiye’yi 1 Gbps simetrik fiber internetle buluşturuyor
27 Ekim 2025 10:54
Türk Dünyası yeni sanayi çağında büyük aktör olacak
Türk Dünyası yeni sanayi çağında büyük aktör olacak
27 Ekim 2025 10:51
Ar-Ge’de rekorlar yılı 
Ar-Ge’de rekorlar yılı 
27 Ekim 2025 10:46
ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.