• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Spor yaparken konumunuzu bir hırsız ile paylaşıyor olabilirsiniz
Spor yaparken konumunuzu bir hırsız ile paylaşıyor olabilirsiniz

Spor yaparken konumunuzu bir hırsız ile paylaşıyor olabilirsiniz

ICT Media ICT Media
7 Şubat 2022 00:00
Paylaş

Akıllı saatleri, spor takip programlarını veya giyilebilir diğer cihazları neredeyse cep telefonumuz ve tabletimiz kadar sık kullanır hale geldik. Birbirine bağlı bu elektronik cihazlar yalnızca saati söylemekle kalmayıp çok daha fazlasını yapıyor. Bu cihazlarla sağlığımızı takip ediyor, e-postalarımızı görüntülüyor, akıllı evlerimizi kontrol ediyor ve hatta mağazalarda ödeme yapıyoruz. Siber güvenlik şirketi ESET hayatımızda gittikçe daha fazla yer edinmeye başlayan akıllı cihazları mercek altına aldı.

Tehdit aktörleri, akıllı giyilebilir cihazlar ve bu cihazlarla ilgili uygulamaların ve yazılımların ekosistemi aracılığıyla saldırılarını paraya çevirmek üzere çeşitli yollara başvurur. Verileri ve parolaları ele geçirerek manipüle edebilir, kayıp veya çalıntı cihazları yeniden kullanabilirler. Ayrıca kişisel verilerin üçüncü taraflarla gizlice paylaşılmasıyla ilgili gizlilik sorunları da vardır.

Oldukça zengin özelliklere sahip akıllı saatlerden bazıları, e-posta ve mesajlaşma gibi akıllı telefon uygulamalarınıza senkronize erişim sunar. Bu durum, yetki sahibi olmayan kullanıcıların hassas kişisel verileri elde etmesine olanak sağlar. Ayrıca bu verilerin nerede saklandığı da endişe konusudur. Bu verilerin düzgün bir şekilde korunmaması, sağlayıcının bilgi hırsızlarının hedefinde olmasıyla sonuçlanabilir.

 Birçok giyilebilir cihaz tarafından kaydedilen diğer bir temel veri türü ise konumla ilgilidir. Bu bilgi sayesinde bilgisayar korsanları gün içerisindeki hareketlerinizle ilgili net bir bilgiye sahip olabilir. Bu bilgi doğrultusunda giyilebilir cihaza sahip kişiye veya kimse olmadığından emin oldukları zamanlarda bu kişinin evine/arabasına fiziksel olarak saldırabilirler. Yetkisi olmayan üçüncü taraflarca izlenmeleri durumunda bu gibi cihazları kullanan çocukların güvenliğiyle ilgili daha ciddi sorunlar bile doğabilir.

Paylaş
ESET akıllı saat siber güvenlik teknoloji teknoloji haberleri bilişim

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Türk Bilişim Dünyasının Duayenleri Aranıyor: 2024 Yaşam Boyu Hizmet Ödülü İçin Aday Süreci Başladı
Türk Bilişim Dünyasının Duayenleri Aranıyor: 2024 Yaşam Boyu Hizmet Ödülü İçin Aday Süreci Başladı
12 Ağustos 2025 17:11
TUSAŞ, YKS şampiyonu genç yeteneklere kapılarını açtı
TUSAŞ, YKS şampiyonu genç yeteneklere kapılarını açtı
12 Ağustos 2025 13:58
ARF Technologies'ten Milli Güvenliğe Kritik Destek: Yerli Zaman Sunucusu
ARF Technologies'ten Milli Güvenliğe Kritik Destek: Yerli Zaman Sunucusu
12 Ağustos 2025 13:55
Türkiye ve Macaristan, otonom mobilitenin geleceğini planlıyor
Türkiye ve Macaristan, otonom mobilitenin geleceğini planlıyor
12 Ağustos 2025 13:19
Sarıtaş, Dijitalleşme ile Endüstri 5.0'a Geçiyor
Sarıtaş, Dijitalleşme ile Endüstri 5.0'a Geçiyor
12 Ağustos 2025 13:12
"Tomorrow: Now" Temasıyla Türkiye İnovasyon Haftası Başlıyor
12 Ağustos 2025 13:10
ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.