• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. T tipi eleman aranıyor
T tipi eleman aranıyor

T tipi eleman aranıyor

ICT Media ICT Media
16 Mayıs 2018 00:00
Paylaş

Yıldız Teknik Üniversitesi, Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD) ve Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin (EGD) birlikte düzenlediği 4.0 toplantılarının bu defaki durağı FESTO şirketi oldu.

Endüstri 4.0’ı uygulamaya başlamış bir şirket olan FESTO’da yapılan toplantıda konuyla ilgili beyin fırtınası yapıldı.

Endüstri 4.0 Uyumlu Fabrikalar başlıklı toplantının panel bölümünde söz alan FESTO Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Osman Türüdü, “Almanya 4.0 ile 4 yıldır yakından ilgileniyor. Ama orada da tüm işletmeler bu sisteme geçmiş değil. Türkiye’de 4.0’ın biraz karıştırılıyor. 4.0 bir araç. Daha iyi üretim yapmak, daha iyi satış yapmak için bir araç” dedi.

Türkiye’de endüstri 4.0 konusunda sıkıntılar olduğunu söyleyen Türüdü, “Bu konuya ülke olarak hazır olmak için hukuki ve teknolojik altyapı hazırlanmalı. Ayrıca siber güvenlik ve eğitim de bu konuda adım atmak için önemli” diye konuştu.

Ensdüstri 4.0’a hazırlanmak insanı değiştirmek yerine ortamı değiştirmekle işe başlanması gerektiğini söyleyen Türüdü şöyle devam etti: “İnsan ve organizasyon gelişmeli ki teknolojik olarak başarı sağlanabilsin. Sürekli organizasyon ve yapı değişimi yapılmalı. Tek yönlü iletişimle yapılması söz konusu değil. Bilgili ve yetkili kişiler artacak. Rekabet ve işbirliği bir arada olacak yapılar olmalı. İnsanda T yapısı bizim için önemli. Her şeyi biraz bilecek ama bir konuyu çok iyi bilecek. Bu bizim aradığımız insan tipi. Yeni dönemde böyle insanların önü açık olacak.

Televizyoncu Çetin Ünsalan’ın yönettiği panelde söz alan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Galip Cansever endüstri 4.0’ın Türkiye için hayati önem taşıdığını belirterek, “Robotlar çalışacak insanlar işsiz kalacak diye bir şey yok. Yeni iş sahaları açılacak. Bunu üniversite eğitimi görmüş mühendisler yapabilir” dedi.

Panelda konuşan ENOSAD Başkanı Dr. Hüseyin Halıcı da “Endüstri 4.0’ı kaçırmış değiliz. Almanya 4.0 dedi. Çin, Hindistan vs. az gelişmiş ülkelerde Endüstri 4.0’ı takip ediyor. Endüstri 4.0 kalkmamış bir tren gibi, henüz standartları oluşmamış. Hedefe kitlenmeliyiz. Çok konuşuyoruz, icraatta tereddütlüyüz” değerlendirmesi yaptı.

EGD Başkanı Celal Toprak da toplantının açılışında “Bu bizim üçüncü beyin fırtınası toplantımız. Bu süreç devam edecek. Amaç farkındalık yaratmak, söylemden eyleme geçmek. Bunun için önümüzdeki dönemde İstanbul dışında da toplantılar düzenlemeyi hedefliyoruz” dedi.

Paylaş
FESTO ENOSAD EGD Endüstri 4.0

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

2026’da güvenlik yatırımlarının lokomotifi yapay zeka, bulut ve sensor teknolojisi olacak
2026’da güvenlik yatırımlarının lokomotifi yapay zeka, bulut ve sensor teknolojisi olacak
24 Ekim 2025 14:51
Papel'den Dijital Ödemede Yenilik
Papel'den Dijital Ödemede Yenilik
24 Ekim 2025 14:49
e-Tebligatlara e-Devlet Kapısı Güvencesi
e-Tebligatlara e-Devlet Kapısı Güvencesi
24 Ekim 2025 14:44
Couchbase 8.0: Yapay Zeka Uygulamaları için Yüksek Performanslı Birleşik Veri Platformu
Couchbase 8.0: Yapay Zeka Uygulamaları için Yüksek Performanslı Birleşik Veri Platformu
24 Ekim 2025 14:42
Siber Güvenliğin Kalbi Gaziantep’te Attı: Yapay Zeka, Kurumsal Savunmanın Yeni Kalkanı
Siber Güvenliğin Kalbi Gaziantep’te Attı: Yapay Zeka, Kurumsal Savunmanın Yeni Kalkanı
24 Ekim 2025 12:16
Teknoloji Liderleri Ankara’da Buluştu: Geleceğin Altyapısı Yapay Zekâ ile İnşa Ediliyor
Teknoloji Liderleri Ankara’da Buluştu: Geleceğin Altyapısı Yapay Zekâ ile İnşa Ediliyor
23 Ekim 2025 13:53
ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.