• Biz Kimiz
  • Künye
logo
Fonbulucu Banner
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
Fonbulucu Banner
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Takasla ekonomiye 4,6 milyon katkı
Takasla ekonomiye 4,6 milyon katkı

Takasla ekonomiye 4,6 milyon katkı

ICT Media ICT Media
31 Mart 2021 00:00
Paylaş

Eczaneler, miladı dolmuş ürünlerden dolayı yılda ortalama 20 bin TL kaybediyor. Anne bebek ürünleri, besin takviyeleri, dermokozmetik gibi ilaç dışı kategoride yıllık 1,5 milyar dolarlık pazar bulunuyor. Pazarın yüzde 80’den fazlası ithal ürünlerden oluşuyor.

Eczanelerin sağlık ürün ihtiyaçlarını tedarik eden Novadan, son kullanma tarihi yaklaşan yüksek stoklu ürünlerin çöpe atılmasını engellemek için takas sistemi geliştirdi. Eczacılık sektörünü ve milli geliri koruyan takas yöntemi ile şimdiye kadar 4,6 milyon TL ekonomiye kazandırıldı.

Eczane başı kayıp 20 bin TL



Eczanelerde son kullanma tarihi yaklaşan yüksek stoklu ürünler için takas sistemini geliştiren Novadan’ın Kurucu Ortaklarından Haki Poyraz, takas sisteminin ülke ekonomisine ve eczacılık ekosistemine sağladığı avantaj hakkında, “Eczaneler miadı dolmuş ürünlerden dolayı yılda ortalama 20 bin TL kaybediyor. Bu sorunu çözmeye odaklanarak geliştirip kullanıma sunduğumuz takas sistemimizle şimdiye kadar 4,6 milyon TL’yi ekonomiye kazandırdık. Anne bebek ürünleri, besin takviyeleri, dermokozmetik gibi ilaç dışı kategoride yıllık 1,5 milyar dolarlık bir pazar var. Pazarın yüzde 80’den fazlası ise ithal. değerlendirmesinde bulundu.

Eczacıların eğitimi için destek

Eczacı Metin Kökçü, 15 yıllık sektör profesyoneli Haki Poyraz ve yazılım mühendisi Cengiz Eselioğlu’nun bir araya gelerek kurduğu Novadan, eczacıların hayatını kolaylaştırmak için eczacıların ve eczane çalışanlarının gelişimlerine de destek sağlıyor. Kullanıcılara eğitim, analiz ve gelişim modülleriyle ve kullandıkça puan kazandıran sistemiyle eğitim imkanı sunuyor. Platform üzerinden kazanılan puanlarla eczacılık hakkında güncel bilgilere ulaşılıyor, eğitimlere katılma fırsatı sağlanıyor. Eğitimler sonrası yapılan analizlerle eczacının ve eczane çalışanlarının gelişimi destekleniyor.

Paylaş
Novadan Haki Poyraz Cengiz Eselioğlu teknoloji gündemi bilişim gündemi

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Türkiye'deki startup yatırımları, 2025'in 3. çeyreğinde 234,6 milyon ABD doları seviyesine gerçekleşti
Türkiye'deki startup yatırımları, 2025'in 3. çeyreğinde 234,6 milyon ABD doları seviyesine gerçekleşti
24 Kasım 2025 17:04
Hopi ve Bitaksi’den stratejik iş birliği
Hopi ve Bitaksi’den stratejik iş birliği
22 Kasım 2025 14:18
TÜBİSAD ve Softtech İş Birliğiyle Hatay’a 27. Teknolojik Eğitim Sınıfı
TÜBİSAD ve Softtech İş Birliğiyle Hatay’a 27. Teknolojik Eğitim Sınıfı
21 Kasım 2025 13:50
Yandex Maps İstanbul Metrosunda En İyi Vagonu Buluyor
Yandex Maps İstanbul Metrosunda En İyi Vagonu Buluyor
20 Kasım 2025 17:27
Apsiyon'dan Yeni Dönem: Aareon Group'a Satış
Apsiyon'dan Yeni Dönem: Aareon Group'a Satış
20 Kasım 2025 17:24
Panasonic, Otonom Fabrika Vizyonunu Productronica 2025'te gerçeğe dönüştürüyor
Panasonic, Otonom Fabrika Vizyonunu Productronica 2025'te gerçeğe dönüştürüyor
20 Kasım 2025 17:22
ICT MEDIA DERGİSİ KASIM 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ KASIM 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.