• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. TBV’den Çevre için Yapay Zeka Konferansı
TBV’den Çevre için Yapay Zeka Konferansı

TBV’den Çevre için Yapay Zeka Konferansı

ICT Media ICT Media
8 Ekim 2024 10:56
Paylaş

Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) ev sahipliğinde, TBV Başlangıç Noktası platformu (Be Node) ve yapay zekanın önde gelen isimlerinden, Geoffrey Hinton'un kurduğu Vector Enstitüsü iş birliğiyle 4 Kasım’da İstanbul Modern’de düzenlenecek olan İklim için Yapay Zeka Konferansı, dünyanın dört bir yanından yapay zeka uzmanları ve iklim STK'larını bir araya getirerek, ortak projeler üretmelerini sağlayacak. Konferansa, Kanada, Türkiye, Amerika, İsviçre ve Kırgızistan’dan beş sivil toplum kuruluşu katılacak. Etkinliğin açılış konuşmalarını TBV Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yapacak. Konferansın konuşmacıları arasında Dr. Deval Pandya, Dr. Sedef Akınlı Koçak ve Hatime Ulukaya gibi önemli isimler yer alacak.  Konferans kapsamında yapay zeka uzmanları ve iklim STK'ları dünyanın dört bir yanından gelerek İstanbul'da buluşacaklar, ortak projeler üretmeye çalışacaklar.

İklim Eylemi İçin Küresel Yapay Zeka İttifakı, iklim acil durumlarına uzun vadeli ve yenilikçi çözümler bulmak için Vector'un yapay zeka araştırmacılarını küresel iklim gruplarıyla bir araya getiriyor. Oluşum, en iyi yetenekleri bulmak, karmaşık iklim sorunlarına karşı gelecek vaat eden yapay zeka uygulamalarını belirlemek ve kaynak ve kapasite geliştirme yoluyla etki fırsatlarını artırmayı hedefliyor.

Bağlantı Ortakları

Vector Institute, ekonomik büyümeyi teşvik etmek ve insan yaşamını iyileştirmek için Kanada'nın bilgi birikimi, yaratımı ve yapay zeka (AI) kullanımında mükemmelliği ve liderliği teşvik etme vizyonuna sahip, kar amacı gütmeyen bağımsız bir kuruluştur. Be Node, Türkiye Bilişim Vakfı'nın uluslararası etkileşim platformudur. Öncelikli odak noktası, çağımızın en acil sorunlarına teknik çözümler bulmak için küresel ağlar oluşturmaktır.

Turkish Philanthropy Funds (TPF), Türk ve Türk-Amerikan topluluklarına yönelik yüksek etkili sosyal yatırımlar gerçekleştiren ABD'nin önde gelen topluluk vakfıdır. TPF, 2007'den bu yana 81 milyon doların üzerinde bağış topladı ve Türkiye'de ve dünya çapında ekonomik, sosyal ve çevresel ihtiyaçları karşılamaya odaklanan ortaklarıyla birlikte 38 milyon doların üzerinde hibe yatırımı yaptı.

Paylaş
Türkiye Bilişim Vakfı Yapay Zekâ Geoffrey Hinton Dr. Deval Pandya Dr. Sedef Akınlı Koçak

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

140 Milyon Yılda Sadece 1 Saniye Sapıyor: Yeni Nesil Atom Saati Tanıtıldı
140 Milyon Yılda Sadece 1 Saniye Sapıyor: Yeni Nesil Atom Saati Tanıtıldı
20 Mayıs 2025 14:13
 Çalışanların yüzde 55'i işlerini sürdürmek için yapay zekaya muhtaç
Çalışanların yüzde 55'i işlerini sürdürmek için yapay zekaya muhtaç
20 Mayıs 2025 12:11
Google, yapay zekanın enerji ihtiyacını karşılamak için üç nükleer santral kuruyor
Google, yapay zekanın enerji ihtiyacını karşılamak için üç nükleer santral kuruyor
19 Mayıs 2025 12:13
Dijital İnsan Kaynakları yazılımı platformu İdenfit, çözümlerini İngiltere’de dünya pazarına sundu
Dijital İnsan Kaynakları yazılımı platformu İdenfit, çözümlerini İngiltere’de dünya pazarına sundu
15 Mayıs 2025 17:36
Influencer pazarlamasını yapay zekâ ile optimize eden Winfluencer, İTÜ ARI Teknokent’ten yatırım aldı
Influencer pazarlamasını yapay zekâ ile optimize eden Winfluencer, İTÜ ARI Teknokent’ten yatırım aldı
15 Mayıs 2025 16:23
AgriGO.AI ile çiftçiye yapay zeka desteği
AgriGO.AI ile çiftçiye yapay zeka desteği
15 Mayıs 2025 15:28
ICT MEDIA DERGİSİ MAYIS 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ MAYIS 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.