• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. TD SYNNEX, 2025 yılının ilk çeyrek dönem finansal sonuçlarını açıkladı
TD SYNNEX, 2025 yılının ilk çeyrek dönem finansal sonuçlarını açıkladı

TD SYNNEX, 2025 yılının ilk çeyrek dönem finansal sonuçlarını açıkladı

ICT Media ICT Media
8 Nisan 2025 10:34
Paylaş

TD SYNNEX'in 2025 yılının birinci çeyreğinde ele ettiği geliri önceki mali yılın ilk çeyreğine kıyasla yüzde 4 artarak 14,5 milyar dolara yükseldi.  Şirketin brüt kârı ise 998 milyon dolar olarak gerçekleşti.
 
BT ekosistemi için lider bir küresel distribütör ve 100'den fazla ülkede 150 bini aşkın müşterisi için çözüm toplayıcı olan TD SYNNEX, 28 Şubat 2025 tarihinde sona eren ilk çeyrek dönemin finansal sonuçlarını açıkladı.
 
Finansal sonuçları değerlendiren TD SYNNEX CEO'su Patrick Zammit, "İş modelimizin gücü, bize ilk çeyrekte pazarın önünde büyüme fırsatı sundu. Uçtan uca stratejimiz, küresel erişimimiz ve uzmanlaşmış pazara giriş yaklaşımımız, BT harcamalarındaki geniş fırsatları yakalamamıza yardımcı olmaya devam ediyor. Sabit döviz kuru üzerinden hesaplanan brüt faturalandırmalar, tüm bölgeler ve öncü teknolojilerin katkısıyla, bir önceki yıla göre yüzde 9,5 oranında arttı." dedi.
 
Şirketin finansal sonuç raporunda bu yılın birinci çeyreğine ilişkin öne çıkan rakamlar şu şekilde:
 
2025 Yılı Birinci Çeyrek Konsolide Rakamlar

Önceki mali yılın ilk çeyreğinde 14 milyar dolar olan gelir, yüzde 4 artışla 14,5 milyar dolara yükseldi. Sabit para birimi bazında ise gelir, şirketin hem Uç Nokta Çözümleri hem de Gelişmiş Çözümler portföylerindeki büyümenin etkisiyle bir önceki mali yılın ilk çeyreğine kıyasla yüzde 6 arttı.

Bir önceki mali yılın ilk çeyreğinde 19,3 milyar dolar olan GAAP (genel kabul görmüş muhasebe ilkeleri) dışı brüt fatura tutarı yüzde 7,5'lik artışla 20,7 milyar dolara yükseldi. Sabit para birimi bazında ise GAAP dışı brüt faturalar bir önceki mali yılın ilk çeyreğine kıyasla yüzde 9,5 arttı.

Bir önceki mali yılın ilk çeyreğinde 1 milyar dolar olan brüt kâr 998 milyon dolar olarak gerçekleşti.  

Bir önceki mali yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,2 olan brüt kâr marjı, stratejik teknolojiler ve ürün karmasındaki yüksek marjlar nedeniyle yüzde 6,9 olarak gerçekleşti. 

Bir önceki mali yılın ilk çeyreğinde 303 milyon dolar olan faaliyet geliri 305 milyon dolara yükseldi. GAAP dışı faaliyet geliri ise bir önceki mali yılın ilk çeyreğindeki 425 milyon dolara kıyasla 399 milyon dolar oldu.  

Önceki mali yılın ilk çeyreğindeki yüzde 2,2 olan faaliyet marjı yüzde 2,1 olarak gerçekleşti. Bir önceki mali yılın ilk çeyreğinde yüzde 3 olan GAAP dışı faaliyet marjı ise yüzde 2,7 oldu.    

Seyreltilmiş hisse başına kazanç (EPS), bir önceki mali yılın ilk çeyreğindeki 1,93 dolara kıyasla 1,98'a yükseldi. Bir önceki mali yılın ilk çeyreğinde 2,99 dolar olan GAAP dışı seyreltilmiş EPS ise 2,80 dolar olarak gerçekleşti. 

Şirket faaliyetlerinde kullanılan nakit, önceki mali yılın ilk çeyreğindeki 385 milyon dolara kıyasla 748 milyon dolar oldu. Ayrıca, serbest nakit akışı -790 milyon dolar olarak gerçekleşti, önceki mali yılın ilk çeyreğinde ise serbest nakit akışı 344 milyon dolardı.   

Şirket, hisse geri alımları ve temettüler yoluyla hissedarlarına 138 milyon dolar geri ödem

Paylaş
TD SYNNEX Patrick Zammit

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Bakan Kacır Müjdeyi Verdi: 21 Milyon Liraya Kadar Tübitak Desteği
Bakan Kacır Müjdeyi Verdi: 21 Milyon Liraya Kadar Tübitak Desteği
27 Eylül 2025 15:53
Türk Telekom İmtiyaz Süresi Açıklamasına TELKODER'den hukuki süreç vurgusu
Türk Telekom İmtiyaz Süresi Açıklamasına TELKODER'den hukuki süreç vurgusu
26 Eylül 2025 10:30
Mplus Türkiye çeyrek asırlık yolculuğunu kutladı
Mplus Türkiye çeyrek asırlık yolculuğunu kutladı
26 Eylül 2025 10:22
Şirketlerin yüzde 62’si bulutu önceliklendiren stratejiler izliyor
Şirketlerin yüzde 62’si bulutu önceliklendiren stratejiler izliyor
25 Eylül 2025 13:35
Experian ve Agra Fintech’ten Stratejik Ortaklık
Experian ve Agra Fintech’ten Stratejik Ortaklık
25 Eylül 2025 13:34
İnfinidium ve Vepara’dan Kamu Teknolojileri ve Finansta Güç Birliği
İnfinidium ve Vepara’dan Kamu Teknolojileri ve Finansta Güç Birliği
25 Eylül 2025 13:32
ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.