• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Teknoloji Dünyasının Liderleri İstanbul’da Buluştu
Teknoloji Dünyasının Liderleri İstanbul’da Buluştu

Teknoloji Dünyasının Liderleri İstanbul’da Buluştu

ICT Media ICT Media
27 Nisan 2024 15:38
Paylaş

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin önde gelen teknoloji üreticileri ve girişimcileri ile bir araya geldi.  Bakan Kacır, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) yeni bir adım atacağını belirterek, "İlk kez söylüyorum, KOSGEB Türkiye'deki profesyonellerle birlikte şehir şehir gezecek ve girişimci seçmelerine başlayacak. Anadolu'nun tüm şehirlerinden yeni girişimler çıkması için sahada daha görünür olacak, daha aktif şekilde girişimcilerle buluşacak." dedi.

Bakan Kacır, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen SDN Summit 2024 programı kapsamında “Türkiye’nin Teknoloji Yolculuğu” oturumuna katıldı. Teknolojinin kalbinin iki gün boyunca Haliç’te atacağı zirvede konuşan Kacır, Türkiye'nin gündeminde yüksek teknolojinin, dijital teknolojinin bulunmasının en çok arzu ettikleri şeylerden birisi olduğunu kaydetti. Dünyayı artık yenilikçi teknolojilerin dönüştürdüğünü anlatan Kacır, Türkiye'nin de sadece bunların tüketicisi değil geliştiricisi ve üreticisi ülkelerden olmayı hedeflediğini, bu yarışta da önemli mesafe aldığını söyledi. Kacır, yapay zekanın beraberinde getirdiği ve getireceği değişim ile dönüşüme dikkati çekerek, bu teknolojinin insan hayatına olumlu dokunuşları olacağını belirtti.

Yapay Zeka

Yapay zekanın, insanlık için yararlı olduğu ölçüde kıymetli olacağını ifade eden Kacır, yapay zeka dahil tüm teknolojilerin insanlığın yararına, etik çerçeve üzerine, ahlaki zemine göre inşa edilmesinin önem taşıdığını, bu kapsamda küresel düzeyde etik bir çerçevenin oluşturulması gerektiğini vurguladı. Yapay zekanın korkulması gereken değil yönetilmesi gereken bir alan olduğunu anlatan Kacır, Türkiye'de başta TÜBİTAK olmak üzere teknoparklar, AR-GE merkezlerinde yapay zeka çalışmaları yapıldığını ve ülkenin yapay zeka teknolojilerini geliştirme kapasitesini yükselttiğini dile getirdi.

Veri Güvenliği

Türkiye'de veri güvenliği konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kacır, "Bizim zaten hiper ölçekli veri merkezi yatırımlarına ilişkin birtakım destek ve teşviklerimiz var, bu alanda görüştüğümüz uluslararası yatırımcılar var. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde yaptığımız çalışmalar, onların da Türkiye'de daha fazla varlık göstermesini sağlayacak, Türkiye dijital dönüşümde, teknolojide hızlanmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

Girişimci Destekleri

Girişimcilere verilen desteklere değinen Kacır, Türkiye'nin diğer ülkelere göre bu alanda farklı bir yol izlediğini, toplumun tüm kesimlerinin girişimci olabilmesi için fırsat eşitliği konusuna önem verdiğini vurguladı. Kacır, "Bu alanı sadece fonlara, özel sektörün yatırımlarına terk etmiş değiliz. Özellikle fikir aşamasındaki girişimci adaylarının fonlanması, desteklenmesi konusunda kamu olarak çok sayıda program uyguluyoruz." dedi.

10 Binden Fazla Teknoloji Girişimi

Kacır, binlerce girişimin doğması için çaba gösterdiklerine dikkati çekerek, "Teknoparklarımızın sayısını muazzam şekilde artırdık. Türkiye'de şu an 102 teknopark var, 10 binden fazla teknoloji girişimi var, bunun 2 bin 500'e yakını da kuluçka girişimler. Yaptığımız tüm çalışmalar girişim sermayesi yapısını çok büyüttü. 2021, 2022, 2023'te girişim sermayesi fon yatırımları muazzam şekilde yükseldi. Sadece bu 3 yılda 4 milyar dolara yakın fon yatırımı yapılmış oldu. Daha önce yıllık yaklaşık 100 milyon dolarken, teknoloji startuplarına girişim sermayesi fonları eliyle 3 yılda 4 milyar dolara yakın bir yatırımın yapılmasını sağlamış olduk. Bu ivmeyi kaybetmek istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kosgeb'den Yeni Adım

KOSGEB'in yeni bir adım atacağını duyuran Kacır, "İlk kez söylüyorum, KOSGEB Türkiye'deki profesyonellerle birlikte şehir şehir gezecek ve girişimci seçmelerine başlayacak. Anadolu'nun tüm şehirlerinden yeni girişimler çıkması için sahada daha görünür olacak, daha aktif şekilde girişimcilerle buluşacak." şeklinde konuştu.

30 Bine Yakın Togg Yollarda

Şu an 30 bine yakın Togg'un Türkiye'nin yollarında olduğunu belirten Kacır, "Daha yapacak çok işimiz var. Batarya teknolojisinde güçlenmek durumundayız. Batarya hücrelerini Türkiye'de üretmek zorundayız. Akıllı araç, otonom araç teknolojilerinde iddia sahibi olmak zorundayız. Yerli markaların yanında olmayı sürdüreceğiz." dedi.

En Yeni Teknolojiler Sergilenecek

Bakan Kacır, konuşmasının ardından fuaye alanında stantları gezerek, katılımcılarla sohbet etti. İki gün boyunca sürecek zirve kapsamındaki sergide, en yeni teknolojiler ziyaretçiler tarafından yakından incelenebilecek. Teknolojinin kalbi Haliç’te atacak.

Paylaş
Mehmet Fatih Kacır teknoloji KOSGEB Yapay Zekâ TÜBİTAK Ar-Ge teknopark

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Odine, yapay zekâ odaklı zirvede sektör liderlerini bir araya getirdi
Odine, yapay zekâ odaklı zirvede sektör liderlerini bir araya getirdi
21 Haziran 2025 13:37
Web ve mobil uygulamalar artık daha erişilebilir olacak
Web ve mobil uygulamalar artık daha erişilebilir olacak
21 Haziran 2025 13:16
Sparkle, Quantum Safe Bağlantı Hizmetini AWS Marketplace’e taşıyor
Sparkle, Quantum Safe Bağlantı Hizmetini AWS Marketplace’e taşıyor
20 Haziran 2025 14:31
SAP, Yeni Çözümü Business Data Cloud'u tanıttı
SAP, Yeni Çözümü Business Data Cloud'u tanıttı
20 Haziran 2025 14:27
Apsiyon Yönetici Sohbetleri, Ankara’da yöneticilerle buluştu
Apsiyon Yönetici Sohbetleri, Ankara’da yöneticilerle buluştu
20 Haziran 2025 14:18
Vertiv, NVIDIA GB300 için Omniverse Tabanlı Altyapıyı Devreye Aldı
Vertiv, NVIDIA GB300 için Omniverse Tabanlı Altyapıyı Devreye Aldı
20 Haziran 2025 11:55
ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.