• Biz Kimiz
  • Künye
logo
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
    • Etkinlik Haberleri
  • Haberler
    • Gündem
    • Bilişim
    • Telekom
    • Savunma
    • Enerji
    • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Ticaret Bakanlığı’ndan İhracatçılara Devlet Desteği Düzenlemesi
Ticaret Bakanlığı’ndan İhracatçılara Devlet Desteği Düzenlemesi

Ticaret Bakanlığı’ndan İhracatçılara Devlet Desteği Düzenlemesi

16 Mart 2026 16:10
Paylaş

Ticaret Bakanlığı, yurt dışında satın alınan yabancı markalara yönelik birimlerin kira giderleri ile tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin devlet desteği kapsamına dahil edildiğini duyurdu.

Ticaret Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada küresel ticaretin yalnızca ürün odaklı değil marka ve pazar hakimiyeti olduğu belirtildi. Türkiye’nin “Made in Türkiye” damgalı ürünleriyle gücünü her geçen gün artırdığı ifade edilirken bu yeni düzenlemeyle ihracatçıların küresel pazarlardaki görünürlüğünü güçlendirmek, katma değerli ihracatı artırmak ve Türkiye’nin dünya ticaretindeki payını yükseltmenin hedeflendiği belirtildi.

Bakanlık, 5973 sayılı İhracat Destekleri Hakkında Karar kapsamında yürütülen Şirket ve Marka Alım Desteği mekanizmasının kapsamının genişletilmiş, ihracatçıların küresel pazarlardaki görünürlüğünü doğrudan artıracak yeni bir destek unsurunun devreye alındığını belirtti.

Hayata geçirilin bu düzenleme doğrultusunda Türkiye’de üretim ve tedarik süreçleri gerçekleştirilen firmaların, yurt dışında satın aldıkları yabancı markaya yönelik birimlerin kira giderleri ve söz konusu markaya yönelik gerçekleştirilen tanıtım ve pazarlama faaliyetleri destek kapsamına alındı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada verilen bu destekle sadece finansal katkı sağlanması değil aynı zamanda ihracatçıların küresel pazardaki konumlarını güçlendirecek stratejik bir vizyon ortaya koyacağı ifade edildi. Bu kapsamda şirketlerin, hali hazırda tedarikçisi konumunda oldukları müşterileri ve pazarı hazır markaları satın alarak ileri entegrasyon sağlamaları desteklenerek, uluslararası marka değerlerinin Türkiye’nin fikri mülkiyet havuzuna katılmasıyla katma değerli büyümenin önünü açılacağına dikkat çekildi.

Açıklamada ayrıca, firmaların satın aldıkları yabancı markaları kullanarak oluşturdukları dağıtım ve satış ağlarını, “Made in Türkiye” ürünlerinin dünya pazarına tanıtım üssü haline getirmelerinin teşvik edileceği belirtildi. Yeni destek unsuru ile Türk malı ürünlerin dünya genelinde bilinirliğinin artırılması, küresel perakende ağlarına erişimin kolaylaştırılması ve ihracatın çok kanallı bir yapıya kavuşması amaçlanıyor.

 

Paylaş
Ticaret Bakanlığı Kira Giderleri Yabancı Marka Pazarlama Faaliyetleri Marka Alım Desteği

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

TÜBİSAD, “İşin Kitabını Yazanlar” video serisini başlattı
TÜBİSAD, “İşin Kitabını Yazanlar” video serisini başlattı
13 Ekim 2026 15:58
Bulut yatırımlarında doğru maliyet için toplam sahip olma maliyetine bakılmalı
Bulut yatırımlarında doğru maliyet için toplam sahip olma maliyetine bakılmalı
13 Ekim 2026 15:57
Yenilenen Virgosol, deneyimden doğan ürünlerle dünyaya açılıyor
Yenilenen Virgosol, deneyimden doğan ürünlerle dünyaya açılıyor
13 Ekim 2026 15:52
VARTA Tüketici Pilleri Bağımsız Şirket Olarak Faaliyetlerini Sürdürecek
VARTA Tüketici Pilleri Bağımsız Şirket Olarak Faaliyetlerini Sürdürecek
13 Ekim 2026 13:40
C-Prot, Deloitte Technology Fast 50 Türkiye 2026 listesine girdi
C-Prot, Deloitte Technology Fast 50 Türkiye 2026 listesine girdi
13 Ekim 2026 12:47
DDoS saldırıları abonelik modeliyle yaygınlaşıyor
DDoS saldırıları abonelik modeliyle yaygınlaşıyor
12 Ekim 2026 18:04
ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. ICT Media

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.