• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. TÖDEB Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Eliaçık: "Servis modeli bankacılığı finansal sistemi değiştirecek birçok yeniliğin kaynağı olacak"
TÖDEB Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Eliaçık:

TÖDEB Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Eliaçık: "Servis modeli bankacılığı finansal sistemi değiştirecek birçok yeniliğin kaynağı olacak"

ICT Media ICT Media
26 Ağustos 2021 00:00
Paylaş

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun resmi internet sitesinde yayınlanan Dijital Bankaların Faaliyet Esasları ile Servis Modeli Bankacılığı Hakkında Yönetmelik Taslağı'nın sektöre geniş yetkiler veren ve bu yetkilerin sunulması için ne gerektiğini ortaya koyan değerli bir çalışma olduğunu söyleyen TÖDEB Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Eliaçık, dijital bankaların sunacakları servis modeli bankacılığının finansal sistemi değiştirecek birçok yeniliğin kaynağı olacağını, bununla birlikte 1 milyar TL'lik asgari sermaye tutarının düşürülmesi yönünde sektörde bir beklenti olduğunu dile getirdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), dijital bankacılıkta standartları belirleyen "Dijital Bankaların Faaliyet Esasları ile Servis Modeli Bankacılığı Hakkında Yönetmelik Taslağı"nı resmi internet sitesinde yayınlayarak görüşe açtı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği (TÖDEB) Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Eliaçık, "Çok net, kısa, tam da sektörün beklediği gibi son derece geniş yetkiler ve bu yetkilerin sunulması için ne gerektiğini ortaya koyan çok değerli bir çalışma. Türkiye'de bankacılık ve finansal sisteminin ilerlemesi için milat sayacağımız önemli gelişmelerden biri olarak görüyoruz. Türkiye'de ödeme ve elektronik para kuruluşlarıyla başlayan çok güçlü bir finansal teknoloji bilgi birikimi ve omurgası var. Son 5-6 yıl içinde sektör çok ciddi bir yol kat etti. Bunun olması için mevcut bankacılık sistemiyle çok yakın çalışmamız gerekiyor. Ayrıca finansal teknoloji şirketlerinin gelişen bir trendi ve Türkiye'deki bankacılık sisteminin yıllardan bugüne gelen dijitalleşen bankacılık yapısı var. Sektörün ödeme hizmetleri alanında ileriye taşınabilmesi için bankalar ile finansal teknoloji şirketlerinin çok yakın çalışması ve iş birliği zeminin oluşması gerekiyor. Bu taslak bize aradaki eksik halkanın tamamlandığını söylüyor" dedi.

Eliaçık, dijital bankaların kuruluşu için gerekli olan 1 milyar TL'lik asgari sermaye tutarının düşürülmesi yönünde sektörde bir beklenti olduğunu da dile getirdi.

Dijital bankaların verebilecekleri hizmetlere de değinen Eliaçık, "Finansal inovasyon, finansal kapsayıcılık ve bankacılık hizmetlerinin geniş kitlelere erişimi için sadece dijital kanallarda hizmet veren yeni bir bankacılık, yani dijital bankacılık tanımı yapıldı. Ancak bununla beraber bazı faaliyet kısıtları da getiriliyor. Finansal tüketiciye, yani bireylere odaklanılıyor. KOBİ'lere hizmet sunabilirsiniz ancak daha üst segmentteki ticari işletmelere hizmet sunamazsınız. Bireylere kredi verecekseniz, maaşının 4 katına kadar verebilirsiniz. Bu, finansal kapsayıcılığın ihtiyacı olan, bankacılık hizmetlerinden yeterince faydalanmadığı düşünülen kitlelere dijital odaklı bir yaklaşım" ifadelerini kullandı.

Paylaş
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu TÖDEB Dijital Bankaların Faaliyet Esasları ile Servis Modeli Bankacılığı Hakkında Yönetmelik Taslağı Burhan Eliaçık teknoloji haberleri bilişim haberleri teknoloji gündemi bilişim gündemi

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Bilet.com'a Yeni Yatırım: Hedef
Bilet.com'a Yeni Yatırım: Hedef "Bilet Süper Uygulaması"
15 Ağustos 2025 13:46
“Fiber altyapımız ve mobildeki güçlü büyüme ile 5G ve ötesi için hazırız”
“Fiber altyapımız ve mobildeki güçlü büyüme ile 5G ve ötesi için hazırız”
14 Ağustos 2025 14:43
Trend Micro, Uç Nokta Korumada 20. Kez Gartner Lideri
Trend Micro, Uç Nokta Korumada 20. Kez Gartner Lideri
14 Ağustos 2025 14:18
Netaş, İkinci Çeyrekte Satış Gelirlerini Artırarak 5G ve Yerli Üretime Odaklandı
Netaş, İkinci Çeyrekte Satış Gelirlerini Artırarak 5G ve Yerli Üretime Odaklandı
14 Ağustos 2025 12:40
Link Bilgisayar’dan ilk 6 ayda rekor büyüme
Link Bilgisayar’dan ilk 6 ayda rekor büyüme
14 Ağustos 2025 12:05
Yapay Zekâ Destekli Veri Koruma: Zecurion DLP 13+AI ile Yeni Bir Dönem
Yapay Zekâ Destekli Veri Koruma: Zecurion DLP 13+AI ile Yeni Bir Dönem
13 Ağustos 2025 11:02
ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.