• Biz Kimiz
  • Künye
logo
Fonbulucu Banner
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Planlanan Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
  • Etkinliklerimizden Haberler
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
Fonbulucu Banner
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Türk Girişimi AirCar’dan Rekor: Uçan Arabaya Bir Haftada 100 Ön Sipariş
Türk Girişimi AirCar’dan Rekor: Uçan Arabaya Bir Haftada 100 Ön Sipariş

Türk Girişimi AirCar’dan Rekor: Uçan Arabaya Bir Haftada 100 Ön Sipariş

ICT Media ICT Media
16 Ekim 2025 14:39
Paylaş

İstanbul merkezli havacılık girişimi AirCar, elektrikli dikey kalkış ve iniş yapabilen hava aracı (eVTOL) olan iki kişilik LSA modelinin 2027 üretim kotasını sadece bir hafta içinde tamamen doldurarak küresel bir rekora imza attı. Şirket, bu başarısıyla dünyada en hızlı satış temposuna ulaşan kişisel uçan araba üreticisi konumuna yükseldi.

AirCar, herhangi bir reklam faaliyeti yürütmeden, yalnızca sosyal medya duyurusuyla başlattığı ön sipariş kampanyasında; Türkiye, ABD, Almanya, Katar ve İrlanda gibi farklı ülkelerden toplam 100 adet (75 bireysel, 25 kurumsal) sipariş aldı. Her biri 99.000 ABD doları fiyatla satışa sunulan AirCar LSA, kişisel uçuş konseptinde uluslararası bir kilometre taşı olarak değerlendiriliyor.

"Gökyüzünde Bir Devrim Başlıyor"

AirCar Kurucusu ve CEO’su Eray Altunbozar, bu ticari başarının, insanların kişisel uçuş teknolojilerine hazır olduğunun kanıtı olduğunu belirtti. Altunbozar, "İlk aşamada pilotlu uçuşlarla teknolojimizi gösterdik, ardından ön satışla talebi doğruladık. Şimdi ise en önemli aşamaya, seri üretime geçiyoruz. Kısacası, gökyüzünde bir devrim başlıyor,” ifadelerini kullandı.

2027 kotasının dolması üzerine şirket, 2028 teslimat dönemi için ön talep toplamaya başladı.

İnsanlı uçuş testlerini başarıyla tamamlayan AirCar, FAA’nın "Özel Uçuşa Elverişlilik Sertifikasyonunun Modernizasyonu" (MOSAIC) kapsamında sertifikasyon sürecini yürütüyor ve bu süreç için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile de görüşmelere başladı. Şirket ayrıca, daha erişilebilir bir bütçeyle ($49,900) tek kişilik Ultralight eVTOL modelini de yakında satışa sunmayı planlıyor.

AirCar, 2018 yılında kurulan, milli ve özgün teknolojiler geliştiren Türkiye’nin ilk ve tek uçan araba girişimidir.

Paylaş
AirCar eVTOL Eray Altunbozar

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Protel Holding’in Yeni CEO’su Cenk Temiz Oldu
Protel Holding’in Yeni CEO’su Cenk Temiz Oldu
14 Temmuz 2026 13:14
Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Süreçlerine Yapay Zekâ Desteği
Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Süreçlerine Yapay Zekâ Desteği
14 Temmuz 2026 11:44
Genç Araştırmacılara Türkiye’de Burslu Araştırma Fırsatı
Genç Araştırmacılara Türkiye’de Burslu Araştırma Fırsatı
14 Temmuz 2026 11:21
Siparişe Dayalı Ar-Ge Çağrısına Başvurular Devam Ediyor
Siparişe Dayalı Ar-Ge Çağrısına Başvurular Devam Ediyor
14 Temmuz 2026 09:52
Türkiye’de Saas Pazarı Küresel Ortalamanın Üzerinde Büyüyor
Türkiye’de Saas Pazarı Küresel Ortalamanın Üzerinde Büyüyor
13 Temmuz 2026 13:23
Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi Belirlenecek
Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi Belirlenecek
11 Temmuz 2026 12:15
ICT MEDIA DERGİSİ TEMMUZ 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ TEMMUZ 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.