
Telekomünikasyon teknolojileri alanında sabit, genişbant ve mobil operasyonların anlatıldığı eğitimleri içeren ve bu özelliği ile Türkiye’de bir ilke imza atan program, sektör çalışanlarının mesleki gelişimlerine katkı sağlarken, meslek yüksekokullarından mezun gençlere de uzmanlık alanlarında kariyer yapma imkânı yaratıyor.
Teorik ve pratik deneyimlerle gençlerin teknik yetkinliklerini artırmayı hedefleyen projenin imza törenine Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Türk Telekom Grubu Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, Türk Telekom Grubu İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Aydın ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyhan Fırat katıldı.
Temel Operasyon Sertifikasyon Programı ile başlayan sertifikasyon programlarıyla amaçlarının teknolojinin gelişimiyle birlikte ihtiyaç duyulan teknik uzmanlıkların yetiştirilmesine katkıda bulunmak olduğunu söyleyen Türk Telekom Grubu Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, “Büyük önem verdiğimiz üniversite-sektör iş birliği çalışmalarımız kapsamında sektörün ihtiyaç duyduğu meslek erbabı profilin, ülkemizin en değerli üniversiteleri aracılığıyla sektörümüze kazandırılmasına da katkıda bulunmuş olacağız. Ülkemizin köklü eğitim kurumlarından Gazi Üniversitesinin eğitim alanındaki tecrübesi ve Grubumuzun 175 yıllık deneyim ve bilgi birikiminin bir çıktısı olan Telekomünikasyon Teknolojileri Sertifika Programları’ndan mezun olacak gençlerimizin, sektörümüzde fark yaratacaklarına ve başarılı işlere imza atacaklarına inancımız tamdır” dedi.
Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, gerçekleştirilen işbirliği ile ilgili olarak “Telekomünikasyon, en hızlı gelişen ve değişen sektörlerden biridir. Bu sektörün güncel tutulabilmesi, hizmetin sürekliliğinin sağlanabilmesi çok önemli. Türk Telekom’un üniversitelerle birlikte yaptığı telekomünikasyon teknolojileriyle ilgili eğitim ve sertifika programları da birçok amaca hizmet edecek. Meslek yüksekokullarından mezun gençlerin kalifiye edilmesi, istihdam sorununun çözümüne katkıda bulunacak. Klasik meslek yüksekokulu eğitimlerinin güncelleştirilmesine ve etkili bir mesleki eğitim politikalarının geliştirilmesine öncülük edecek. Türk Telekom Grubu’nun Gazi Üniversitesi’ni sürekli proje ortağı olarak görmesini şükranla karşılıyoruz” dedi.