• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Turkcell’in bulut güvenliğine uluslararası sertifika
Turkcell’in bulut güvenliğine uluslararası sertifika

Turkcell’in bulut güvenliğine uluslararası sertifika

ICT Media ICT Media
3 Eylül 2020 00:00
Paylaş

Turkcell, Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) tarafından belirlenen bulut güvenlik standardı ISO/IEC 27017:2015 güvencesiyle Türkiye’de hizmet veren ilk ve tek servis sağlayıcısı oldu. Bulut hizmeti sağlayıcıları ve kullanıcıları için daha güvenli bir bulut tabanlı ortam oluşturmak ve güvenlik sorunu riskini azaltmak için geliştirilmiş bir sertifika olan ISO/IEC 27017:2015’i Türkiye’de almaya hak kazanan ilk şirket Turkcell oldu. Aldığı bu sertifikayla dünyanın önde gelen şirketleri arasında yer alan Turkcell, bulut hizmetlerinin güvenliğini uluslararası alanda tescilletti.

Bağımsız denetçiler tarafından düzenli olarak denetlenen Turkcell bulut hizmetleri, müşterilerine bilgi güvenliği açısından da güvence sunuyor. Bu kapsamda Turkcell’in kurumsal müşterilerine bulut hizmetleri sunduğu yeni nesil veri merkezleri, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi IS0 27001 ve Tier 3 uluslararası sertifikasyonlarına da sahip.

Dünyanın en gelişmiş ve en güvenli yeni nesil veri merkezlerinde kurumsal müşterilerine hizmet sunmak için 2 milyar TL’ye yakın yatırım yaptıklarını belirten Turkcell Kurumsal Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata şunları söyledi: “Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diyerek dünya standartlarındaki veri merkezilerimize yatırım yaparken bir yandan da bu veriler sayesinde değer yaratacak katma değerli çözümler sunmak için çalışıyoruz. Bu anlamda bulut bilişim hizmetlerimize yaptığımız yatırımların bağımsız denetçiler tarafından tescillenmesi, kurumlarımız için uluslararası standartlarda bulut ortamı sunduğumuzun önemli bir göstergesi oldu. Dünya devlerinin sahip olduğu bu sertifika, Türkiye’de ilk olarak Turkcell’e layık görüldü. Kurumlarımızın dijitalleşme yolcuğuna eşlik ettiğimiz Dijital İş Servisleri şirketimiz ile eşsiz altyapımız üzerinden uçtan uca çözümler sunmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Paylaş
Turkcell Bulut hizmetleri Ceyhun Özata

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

"5G'de abone başı en yüksek kapasite kullanım hakkına sahip olduk"
16 Ekim 2025 15:35
MongoDB, Mobil Desteğini Sona Erdirdi: Couchbase’e Geçme Zamanı
MongoDB, Mobil Desteğini Sona Erdirdi: Couchbase’e Geçme Zamanı
16 Ekim 2025 14:44
TCL ve F-Secure İşbirliği: Bağlantı Çözümlerine İleri Düzey Siber Güvenlik Entegre Ediliyor
TCL ve F-Secure İşbirliği: Bağlantı Çözümlerine İleri Düzey Siber Güvenlik Entegre Ediliyor
16 Ekim 2025 14:41
Türk Girişimi AirCar’dan Rekor: Uçan Arabaya Bir Haftada 100 Ön Sipariş
Türk Girişimi AirCar’dan Rekor: Uçan Arabaya Bir Haftada 100 Ön Sipariş
16 Ekim 2025 14:39
SAP ve Wtech İşbirliğiyle 34 Genç Kadın Yapay Zeka Uzmanı Yetişti
SAP ve Wtech İşbirliğiyle 34 Genç Kadın Yapay Zeka Uzmanı Yetişti
16 Ekim 2025 14:36
İzometri, Dijital İmzada Yerliliği ve Güveni Birleştiriyor
İzometri, Dijital İmzada Yerliliği ve Güveni Birleştiriyor
16 Ekim 2025 14:34
ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.