• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Türkiye Bilişim Derneği’nde tarihi değişim: Nurhan Kenan Altınsaat bayrağı devraldı
Türkiye Bilişim Derneği’nde tarihi değişim: Nurhan Kenan Altınsaat bayrağı devraldı

Türkiye Bilişim Derneği’nde tarihi değişim: Nurhan Kenan Altınsaat bayrağı devraldı

ICT Media ICT Media
28 Nisan 2025 17:43
Paylaş

Türkiye’nin bilişim alanındaki ilk ve en köklü sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Bilişim Derneği’nde (TBD) yeni bir dönem resmen başladı. 28 Nisan 2025 tarihinde TBD Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen görkemli devir teslim töreniyle, sekiz yıl boyunca derneğin Genel Başkanlığı görevini yürüten Rahmi Aktepe, görevini 36. Dönem Genel Başkanı seçilen Nurhan Kenan Altınsaat’e devretti.

Büyük bir katılımla tamamlanan 36. Olağan Genel Kurulda 169 oy gibi güçlü bir destekle seçilen Altınsaat, TBD’de yalnızca bir görev değişimini değil, aynı zamanda güçlü bir vizyon değişimini de başlattı.

Bir devir kapanıyor, yeni ufuklara yelken açılıyor

TBD, “Yeni Bir Ufka Hep Birlikte Yelken Açıyoruz!” mottosuyla çıktığı yeni dönemde, bilişim dünyasında şeffaflık, katılımcılık, yenilikçilik ve bütünleştiriciliği merkezine alacak bir anlayışı hayata geçirmeyi hedefliyor. Törende hazır bulunan 36. Dönem Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda TBD üyesi, tarihi anlara tanıklık etti. Törenin ardından düzenlenen sohbetlerde, TBD’nin geleceğine duyulan güven ve heyecan açıkça hissedildi.

Yeni yönetimde Genel Başkan Yardımcılıklarına Mehmet Yılmazer ve Gökhan Erzurumluoğlu getirilirken; Yazman Lütfü Özbilen ve Sayman Dr. Cemal Gemci olarak belirlendi. Yönetim Kurulu üyeleri arasında ise Türkiye bilişim ekosisteminin önemli isimleri yer aldı.

Altınsaat: “Gelenekten güç alarak geleceği yöneteceğiz”

Törende konuşan yeni Genel Başkan Nurhan Kenan Altınsaat, duygusal ve vizyoner bir konuşma yaparak TBD’nin köklü geçmişinden ilham alarak geleceği yönlendirme kararlılıklarını vurguladı:

“Bugün devraldığımız bu büyük sorumluluk, sadece bir makam değişimi değil, ülkemizin bilişim geleceğine hizmet etme sözümüzdür. TBD’nin kurumsal kültürü, köklü değerleri ve ilkeleri bizim yol göstericimiz olacak.

Sayın Rahmi Aktepe’nin mirasını daha da büyütmek, TBD’yi ulusal ve uluslararası alanda daha güçlü kılmak için çalışacağız. Değerlerimizden kopmadan, teknolojinin her alanında liderliği daha ileri taşıyacağız.”

Altınsaat, özellikle dijital dönüşüm, yapay zekâ, veri güvenliği ve teknoloji odaklı kalkınma gibi alanlarda TBD’nin daha aktif ve yönlendirici bir rol üstleneceğinin altını çizdi.

Rahmi Aktepe: “TBD’de hizmet sonsuzdur”

Görev süresi boyunca TBD’yi güçlendiren önemli projelere imza atan Rahmi Aktepe ise yaptığı veda konuşmasında, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

“TBD üyesi olmak, bir ömür boyu ülkemize ve bilişim dünyasına hizmet etmek demektir. Görevler değişir ama hizmet devam eder.

Geride bıraktığımız sekiz yılda TBD’yi, ülkemizin en itibarlı ve en etkin sivil toplum kuruluşlarından biri haline getirmek için çalıştık. Bugün gönül rahatlığıyla görevi devrediyorum. Türkiye 3. Bilişim Şûrası ve Türkiye’nin ilk Bilişim Müzesi gibi kritik projelerin yeni yönetim tarafından başarıyla tamamlanacağına inancım tam.”

Aktepe’nin bu sözleri, törende duygusal anların yaşanmasına neden olurken, salonda büyük bir alkışla karşılandı.

TBD’de güçlü bir gelecek inşa Eediliyor

TBD’nin yeni dönemi, yalnızca Türkiye içinde değil, uluslararası arenada da daha etkin bir TBD vizyonunu beraberinde getiriyor. Yeni yönetimin, teknoloji üreten bir Türkiye idealine katkı sunacak projelere imza atması ve bilişim sektörünün küresel rekabetçiliğini artıracak adımlar atması bekleniyor.

Türkiye Bilişim Derneği camiası, “Yeni Bir Ufka Hep Birlikte Yelken Açıyoruz!” şiarıyla kenetlenirken, Türkiye’nin bilişim dünyası da TBD’nin liderliğinde yeni bir kalkınma ve dönüşüm dönemine odaklanmış durumda.

Paylaş
tbd Kenan Altınsaat Rahmi Aktepe Türkiye Bilişim Derneği

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Dijital İnsan Kaynakları yazılımı platformu İdenfit, çözümlerini İngiltere’de dünya pazarına sundu
Dijital İnsan Kaynakları yazılımı platformu İdenfit, çözümlerini İngiltere’de dünya pazarına sundu
15 Mayıs 2025 17:36
Influencer pazarlamasını yapay zekâ ile optimize eden Winfluencer, İTÜ ARI Teknokent’ten yatırım aldı
Influencer pazarlamasını yapay zekâ ile optimize eden Winfluencer, İTÜ ARI Teknokent’ten yatırım aldı
15 Mayıs 2025 16:23
AgriGO.AI ile çiftçiye yapay zeka desteği
AgriGO.AI ile çiftçiye yapay zeka desteği
15 Mayıs 2025 15:28
Yapay Zekâdan Akıllı Şehirlere: Kayseri’de Teknoloji ve İnovasyon Buluşması
Yapay Zekâdan Akıllı Şehirlere: Kayseri’de Teknoloji ve İnovasyon Buluşması
14 Mayıs 2025 16:49
İşNet’ten dakikalık RPA hizmeti: “İşte RPA” ile iş süreçlerinde verimlilik yeni bir boyuta taşınıyor
İşNet’ten dakikalık RPA hizmeti: “İşte RPA” ile iş süreçlerinde verimlilik yeni bir boyuta taşınıyor
12 Mayıs 2025 14:12
CEO'ların %97'si üretken yapay zekadan maddi etki bekliyor
CEO'ların %97'si üretken yapay zekadan maddi etki bekliyor
12 Mayıs 2025 13:29
ICT MEDIA DERGİSİ MAYIS 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ MAYIS 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.