
Bilkent CYBERPARK İngiltere’ye yazılım ihracatı için kolları sıvadı.
Ekonomi Bakanlığı’nın ihracat odaklı destekleri ile firmalar “Bilgi ve İletişim Teknolojileri” kümeleri etrafında toplandı. Firmalar, 12-15 Haziran 2017 tarihlerinde Londra’da bir Ticaret Heyeti Programı gerçekleştirmek üzere hazırlıklara başladı. Başvuruları devam eden Türkiye-Londra İş Forumu için şimdiye kadar pek çok firma katılım için bildirimde bulundu.
T.C Ekonomi Bakanlığı’nın 2016-2017 Dönemi Öncelikli Ülkeler listesinde bulunan İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleştirilecek etkinlikte, firmalar İngiliz Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanında faaliyet gösteren şirketlerin yetkilileri ile birebir görüşmeler yaparak, yazılım ve donanım ihracı konusunda istişarelerde bulunacak.
İngiltere’nin özellikle siber güvenlik, büyük veri uygulamaları, e-Devlet çözümleri, makinalar arası iletişim çözümleri gibi alanlarda eksiklerini analiz edecek firmalar, bu başlıklarda İngiliz partnerleriyle birlikte çalışma olanaklarını değerlendirecek.
Yoğun ilgi üzerine teknoparklar dışında faaliyet gösteren firmaların katılımına da açılan ticaret heyeti için başvurular devam ediyor.
Ticaret heyetine katılım talebi olan ya da bilgi almak isteyen firmaların gitt@cyberpark.com.tr adresinden taleplerini iletmeleri yeterli olacaktır.