• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Türkiye Tech Visa, Global Startup'ları hızla artıracak
Türkiye Tech Visa, Global Startup'ları hızla artıracak

Türkiye Tech Visa, Global Startup'ları hızla artıracak

ICT Media ICT Media
17 Eylül 2024 13:33
Paylaş

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, globaldeki startupların Türkiye’de şirket kurup bu ekosistemi canlandırması için yeni teknoloji vizesi Türkiye Tech Visa’yı duyurdu. Programı değerlendiren Decacorn Angels CEO’su Duygu Eren, bu vize ile global startupların Türkiye'de ofis açmasının ve Türkiye’de değer üretmesinin hızla artacağını söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır liderliğindeki Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yaptığı lansman ile globaldeki startup ve yetenekleri Türkiye'ye davet eden yeni vize Türkiye Tech Visa'yı duyurdu. Bu teknoloji vizesinin amacı; globaldeki startupların Türkiye’yi tercih etmesini sağlayarak, gözlerin Türkiye’de olmasına aracılık etmek ve teknoloji üretiminde Türkiye’yi de önemli bir parça yapmak. 

Yeni teknoloji vizesini değerlendiren Decacorn Angels CEO’su Duygu Eren, “Program ile teknolojiye dayalı çalışmaları olan uluslararası teknoloji girişimleri artık Türkiye’de de yerini alacak. Global startupların Türkiye'de ofis açması ve bu topraklarda değer üretmesi hızlanacak. Bu vize çeşitli özel destekleri de beraberinde getiriyor. Türkiye Tech Visa’ya özel 3 yıllık çalışma izni, ailelerin kolay oturma izni süreçleri, gelir vergisi ve kurumlar vergisi muafiyetleri, kapsamlı ücretsiz sağlık hizmetleri güvencesi, teknoparklarda ve kuluçka merkezlerinde ofis imkânı, girişim sermayesi yatırımları ve proje finansman destekleri ve mentorluk ve danışmanlık desteği gibi ayrıcalıklar sunacak. Bir diğer açıdan yetenek tarafından bakmak gerekirse de; tersine beyin göçünün bir başka versiyonu diyebileceğimiz bu durum, yine Türkiye’deki teknoloji şirketlerinin global yeteneklere ulaşmasını sağlayacak.” şeklinde görüşlerini aktardı.

Paylaş
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Tech Visa’ Decacorn Angels Duygu Eren Startup

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Türkiye’de Startup Yatırımları 2025’in 2. Çeyreğinde 858 Milyon Dolara Ulaştı
Türkiye’de Startup Yatırımları 2025’in 2. Çeyreğinde 858 Milyon Dolara Ulaştı
4 Eylül 2025 16:40
TEKNOFEST Kuantum Teknolojileri Yarışması Bilişim Vadisi’nde Gerçekleşti
TEKNOFEST Kuantum Teknolojileri Yarışması Bilişim Vadisi’nde Gerçekleşti
4 Eylül 2025 11:30
SAP Genç Profesyoneller Programı 15. Dönemini Tamamladı
SAP Genç Profesyoneller Programı 15. Dönemini Tamamladı
3 Eylül 2025 11:26
TTGV'den Yeni Teknolojilere Yönelik Güdümlü Proje Programı
TTGV'den Yeni Teknolojilere Yönelik Güdümlü Proje Programı
1 Eylül 2025 12:35
Türkiye Bilişim Derneği'nden 5G İhalesi Çalıştayı
Türkiye Bilişim Derneği'nden 5G İhalesi Çalıştayı
1 Eylül 2025 12:33
EGİAD Başkanı Özhelvacı:
EGİAD Başkanı Özhelvacı: "Melek Yatırımcılık Toplumsal Bir Hizmettir"
1 Eylül 2025 12:24
ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.