• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Türkiye Threads’i sevdi
Türkiye Threads’i sevdi

Türkiye Threads’i sevdi

ICT Media ICT Media
12 Temmuz 2023 09:50
Paylaş

Dünyanın önde gelen teknoloji markalarından Meta, beklendiği gibi geçtiğimiz günlerde yeni Twitter rakibi Threads’i görücüye çıkardı. Kısa sürede dünya genelinde hızla yayılan uygulamaya Türkiye’deki kullanıcıların ilgisi de büyük oldu. Gemius, 5-9 Temmuz tarihleri arasında Threads’e olan bu ilgiyi rakamlarla ortaya koydu.

Elon Musk ve Mark Zuckerberg arasındaki rekabette Threads dönemi başladı. Twitter bir yandan aktif kullanıcı sayısını artırıp reklam gelirlerindeki payını artırmaya çalışırken karşısına oldukça ciddi bir rakip çıktı: Threads.

Threads, gücünü Instagram’dan ve dolayısıyla Meta’nın veritabanından aldığından kullanıcıları toplamakta hiç zorlanmadı. Açıldığı ilk gün milyonlarca yeni kullanıcı kazanan Threads, son olarak Pazartesi günü Zuckerberg’in paylaştığı verilere göre sadece 5 günde 100 milyon kullanıcıya ulaştı. 100 milyona iki ayda ulaşan ChatGPT’yi dahi geride bırakan ve bunu 5 günde başaran Threads böylece alanında dünyanın en hızlı büyüyen platformu oldu.

Gemius Audience’ın verilerine göre Threads’e olan bu ilgiyi Türkiye’de de görebiliyoruz. 5-9 Temmuz tarih aralığını mercek altına aldığımızda platformun 4.8 milyon gerçek kullanıcıya dokunabildiği dikkat çekerken, bu süre zarfında 43,6 milyon ziyaretçiyi ağırladığı görülüyor.

Henüz bir web arayüzü bulunmadığından bu veriler sadece Google Play Store ve App Store üzerinden indirilen Threads uygulamasıyla sınırlı.

Dikkat çeken bir başka veri de platformda geçirilen süreyle ilgili. Bu tarih aralığında Threads’e giren kullanıcılar ortalama 27 dakikasını platforma ayırmayı tercih etti.

Twitter’ın tek rakibi elbette Threads değil. Türkiye’de çok bilinmese de Mastodon, Bluesky, Truth Social ve T2 gibi gün geçtikçe kullanıcı sayısını artıran platformlar da var. Ancak hepsi Threads’in açık ara gerisinde.

Paylaş
Threads META twitter Elon Musk Mark Zuckerberg Instagram

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

“Netaş Academy” eğitimde yeni bir dönem başlatıyor
“Netaş Academy” eğitimde yeni bir dönem başlatıyor
17 Temmuz 2025 16:29
Virgosol’e Revo Capital’den 3,5 milyon dolar yatırım!
Virgosol’e Revo Capital’den 3,5 milyon dolar yatırım!
16 Temmuz 2025 11:28
TD SYNNEX, HPE tarafından 2025 Yılının Küresel Distribütörü seçildi
TD SYNNEX, HPE tarafından 2025 Yılının Küresel Distribütörü seçildi
14 Temmuz 2025 12:41
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dijital Dönüşümde Dev Adım: Türk Telekom ile Fiber Optik Protokolü İmzalandı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dijital Dönüşümde Dev Adım: Türk Telekom ile Fiber Optik Protokolü İmzalandı
11 Temmuz 2025 13:57
Sabahattin Ali’nin Hücresi Sinop Cezaevi’nde dijital teknolojiyle canlanıyor
Sabahattin Ali’nin Hücresi Sinop Cezaevi’nde dijital teknolojiyle canlanıyor
11 Temmuz 2025 12:55
OBASE, Ar-Ge projelerini ticarileştirdi, gündeminde üretken yapay zeka var
OBASE, Ar-Ge projelerini ticarileştirdi, gündeminde üretken yapay zeka var
11 Temmuz 2025 12:51
ICT MEDIA DERGİSİ TEMMUZ 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ TEMMUZ 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.