• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Türkiye’de ilk kez düzenlenen Microsoft Erişilebilirlik Zirvesi Büyük İlgi Gördü
Türkiye’de ilk kez düzenlenen Microsoft Erişilebilirlik Zirvesi Büyük İlgi Gördü

Türkiye’de ilk kez düzenlenen Microsoft Erişilebilirlik Zirvesi Büyük İlgi Gördü

ICT Media ICT Media
19 Aralık 2022 12:24
Paylaş

Microsoft Erişilebilirlik Zirvesi, Microsoft Türkiye ile AmCham iş birliğinde 8 Aralık Perşembe günü Microsoft Türkiye ofisinde gerçekleştirildi. Daha fazla engelli bireyin çalışma hayatına dahil edilmesine katkı sağlanması hedefiyle düzenlenen etkinlikte uzman iş liderleri seanslar ve demo sunumlarıyla yer aldı. 

Microsoft Türkiye’nin AmCham (Amerikan Şirketler Derneği) ile iş birliği içinde organize ettiği Microsoft Erişilebilirlik Zirvesi, İK ve erişilebilirlik yöneticilerinin yanı sıra basın mensuplarının da katılımıyla 8 Aralık Perşembe günü Microsoft Türkiye ofisinde gerçekleştirildi. Microsoft Türkiye Kurumsal Çözüm Satış ve Microsoft Teknoloji Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Elif Acar Özgüner’in açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik aracılığıyla  dijital dönüşümün erişilebilirlik alanında yarattığı olumlu etkilerin paylaşıldığı ve engellilerin karşılaştıkları sorunları ve çözüm önerilerini dile getirebildiği bir platform yaratılmış oldu. Aynı zamanda DOW şirketinden AmCham Engellilik Alt Grubu eş başkanları Gizem Çakır Arslan ve Gökhan Göknil bu alanda yaptıkları çalışmalardan bahsettiler.

Günün ilerleyen kısmında AmCham Türkiye Yönetim Kurulu üyesi ve D&I komitesi başkanı Ayşegül Aydın AmCham olarak çeşitlilik ve kapsayıcılık yaklaşımlarından bahsetti.. Konusunda uzman iş liderlerinin seanslar ve demo sunumlarıyla yer aldığı zirvede AmCham Türkiye Engellilik Grubu üyelerinin iyi örnek paylaşımlarına ve dijital iş yerlerinde kullanılan kapsayıcı Microsoft teknolojilerine yer verildi. Microsoft Erişilebilirlik Zirvesi’nde Microsoft’un görme engellilerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla geliştirdiği yapay zeka uygulaması Seeing AI ve yine görme engellilerin kullanımı için geliştirilen dünyanın en akıllı bastonu WeWalk da katılımcılara tanıtıldı.

AmCham Türkiye Engellilik Grubu üyelerinin iyi örnek paylaşımları panelinde BTS Partners’dan Gözde Kuşçuoğlu’nun moderatörlüğünde; P&G, PepsiCo, Netflix, Esin Avukatlık, AMGEN, KPMG ve Medtronic erişilebilirlik projelerini anlattılar. Fark yaratan engelli derneklerinin stantlarının da yer aldığı Microsoft Erişilebilirlik Zirvesi kapsamında gerçekleşen “Sağlamcı Normları Sorgulamak” başlıklı panelde ise engellilik alanında çalışan aktivistler ve akademisyenler, son yıllarda gündemdeki ağırlığını artıran sağlamcılık, hak temellilik, erişilebilirlik ve evrensel tasarım gibi kavramları ve dönüşümün dinamiklerini tartıştılar.

Paylaş
Microsoft AmCham Elif Acar Özgüner Gizem Çakır Arslan Gökhan Göknil Ayşegül Aydın Gözde Kuşçuoğlu

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Veri bilimi, pek çok sektörde istihdam olanaklarını barındırıyor
Veri bilimi, pek çok sektörde istihdam olanaklarını barındırıyor
4 Ağustos 2025 10:51
Citrix ve Nutanix iş birliği ile dijital çalışma ortamlarında yeni bir dönem başlıyor
Citrix ve Nutanix iş birliği ile dijital çalışma ortamlarında yeni bir dönem başlıyor
1 Ağustos 2025 12:09
İTÜ Çekirdek girişimleri, bugüne kadar 325 milyon dolardan fazla yatırım aldı!
İTÜ Çekirdek girişimleri, bugüne kadar 325 milyon dolardan fazla yatırım aldı!
31 Temmuz 2025 16:24
Paratika’dan tarıma dijital destek: ‘Şimdi al, hasatta öde’ dönemi başladı
Paratika’dan tarıma dijital destek: ‘Şimdi al, hasatta öde’ dönemi başladı
31 Temmuz 2025 15:18
Yapay Zekâdan Kuantuma: Yeni Nesil Teknolojiler InvenDO Up ile Sahnede
Yapay Zekâdan Kuantuma: Yeni Nesil Teknolojiler InvenDO Up ile Sahnede
31 Temmuz 2025 15:16
Yetkili yenileme merkezi, yapay zeka destekli telefon değerleme platformunu hayata geçirdi
Yetkili yenileme merkezi, yapay zeka destekli telefon değerleme platformunu hayata geçirdi
31 Temmuz 2025 15:14
ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.