• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Türkiye’de üretilecek yapay zeka, Avrupa ve ABD’de kullanılacak
Türkiye’de üretilecek yapay zeka, Avrupa ve ABD’de kullanılacak

Türkiye’de üretilecek yapay zeka, Avrupa ve ABD’de kullanılacak

ICT Media ICT Media
4 Kasım 2020 00:00
Paylaş

İngiltere’de kurulan ve tamamı Türk AR-GE ekiplerinin ürünü siber güvenlik yazılımları geliştiren Keepnet Labs, İzmir Bakırçay Üniversitesi ile yapay zeka konusunda önemli bir iş birliği protokolü imzaladığını açıkladı.

İş birliği kapsamında, üniversite bünyesindeki Veri Analitiği ve Mekansal Veri Modelleme Uygulama ve Araştırma Merkezi (VAM) ile ortak çalışma grupları oluşturulması ve siber güvenlik odaklı yapay zeka çalışmaları yürütülmesi planlanıyor.

Keepnet Labs, VAM ile siber güvenlik başlığında ve e-posta güvenliği gibi ilgili alt alanlarında, tanımlayıcı ve kestirimci veri analitiği konularında çalışma yürütecek. Bu çalışmalar ile Türkiye’de üretilen ve yapay zeka kullanan ürünler, Keepnet Labs tarafından Türkiye’nin yanı sıra, İngiltere, Fransa ve ABD’deki müşterilerin kullanımına sunulacak.

İş birliği ile Türkiye’deki nitelikli insan gücünün ve yüksek teknoloji sahipliğinin artmasına katkı sağlanırken, İzmir Bakırçay Üniversitesi de ürettiği bilgiyi ve sahip olduğu tecrübeyi pratiğe dökerek, Keepnet Labs vasıtasıyla dünyanın kullanımına sunacak.

İzmir Bakırçay Üniversitesi bünyesinde yıl içerisinde kurulan VAM, başta sağlık, çevre, mühendislik ve finans gelen alanlarda araştırmacıların ve kuruluşların ihtiyaç duyduğu büyük ölçekli veri analitiği sistemlerinin tasarımını, analizini ve uygulamasını gerçekleştiriyor. Öncelikli hedefi bölgesel, ulusal ve uluslararası sorunlara büyük veri analitiği uygulamaları ile sürdürülebilir çözümler hazırlamak olan merkez, kar amacı güdülmeyen süreci ile toplum yararına politikalar üretecek.

Keepnet Labs ve VAM arasındaki işbirliği ile gerçekleştirilecek diğer faaliyetler arasında bilimsel araştırmalar, AR-GE projeleri, literatür taramaları ve raporlama, ortak bilimsel ve eğitici toplantılar ile webinar’lar, atölye çalışmaları, kitap ve broşürler, veri paylaşımı gelecek. Ayrıca, projelerde ya da akademik eğitimlerde Keepnet Labs ve üniversite personeli görev yapabilecek.

Paylaş
Keepnet Labs siber güvenlik Bakırçay Üniversitesi

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Sağlıkta yeni ufuklar açacak  10 yenilikçi girişim AZ Lab Sahnesi’nde
Sağlıkta yeni ufuklar açacak 10 yenilikçi girişim AZ Lab Sahnesi’nde
28 Haziran 2025 10:29
Ankara’da bilişim rüzgarları esti, TEDÜ öğrencileri yine zirveye yerleşti
Ankara’da bilişim rüzgarları esti, TEDÜ öğrencileri yine zirveye yerleşti
28 Haziran 2025 10:24
Yapay Zeka, Pazarlamanın Yeni Beyni: Kararlar Daha Hızlı, Stratejiler Daha Akıllı
Yapay Zeka, Pazarlamanın Yeni Beyni: Kararlar Daha Hızlı, Stratejiler Daha Akıllı
27 Haziran 2025 15:18
Vodafone’dan tüm kullanıcılara yapay zeka destekli “Wi-Fi Asistanı
Vodafone’dan tüm kullanıcılara yapay zeka destekli “Wi-Fi Asistanı
27 Haziran 2025 15:15
Felaket Kurtarma Planı Olmayan Şirketler İçin Büyük Tehdit: Veri Kaybı ve Finansal Zarar
Felaket Kurtarma Planı Olmayan Şirketler İçin Büyük Tehdit: Veri Kaybı ve Finansal Zarar
27 Haziran 2025 14:02
Trend Micro Ürünlerini Kullanmak Çözüme Giden Yolu Kolaylaştırıyor
Trend Micro Ürünlerini Kullanmak Çözüme Giden Yolu Kolaylaştırıyor
26 Haziran 2025 15:27
ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.