• Biz Kimiz
  • Künye
logo
Fonbulucu Banner
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Planlanan Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
  • Etkinliklerimizden Haberler
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
Fonbulucu Banner
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Türkiye’deki OSB’lerin çevre araştırmasından çarpıcı sonuçlar çıktı
Türkiye’deki OSB’lerin çevre araştırmasından çarpıcı sonuçlar çıktı

Türkiye’deki OSB’lerin çevre araştırmasından çarpıcı sonuçlar çıktı

ICT Media ICT Media
8 Ocak 2019 00:00
Paylaş

Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Uluslararası Fuarı REW İstanbul’un düzenleyicisi Tarsus Turkey, Organize Sanayi Bölgelerine yönelik çevre araştırmasının 2018 sonuçlarını açıkladı. Bünyesinde toplam 53.757 firmanın olduğu Türkiye genelindeki 222 OSB’yi kapsayan araştırma, üretimden kaynaklı atıkların yönetiminde ve geri kazanımında altyapı yatırımına ihtiyaç duyulduğunu ortaya koyuyor. Buna göre, Organize Sanayi Bölgeleri’nin yüzde 77’sinde çevre yönetim sistemi mevcut değilken, yüzde 58’inde merkezi su arıtma sistemi almıyor. Yüzde 86’sında proses atık yönetimi, yüzde 87’sinde tehlikeli atık yönetimi, yüzde 86’sında ambalaj atığı yönetimi de bulunmuyor.

“Üretim yapan her firmanın, üretimlerinden dolayı ortaya çıkan atıklarını geri dönüşüm ve geri kazanım sistemleriyle yeniden hammadde olarak kullanmak ya da çevreye en az zararla bunları bertaraf etmek için yasal zorunluluğu bulunuyor. Binlerce üreticinin bir arada bulunduğu Organize Sanayi Bölgeleri, atık yönetimi konusunda firmaların üzerindeki yasal ve mali yükü en aza indirebilecek yapılar. Yaptığımız OSB Çevre Karnesi araştırmasının 2018 verilerine göre, başta atık su ve proses atıklar olmak üzere çevreye pek çok tehlikeli madde yayan firmaların da içinde bulunduğu Türkiye'deki 222 OSB'nin sadece yüzde 23’ünde çevre yönetim sistemi mevcut. Dolayısıyla atıkların doğru yönetimi için her OSB’de mutlaka bir çevre yönetim sisteminin bulunması gerekiyor” diyen Tarsus Turkey Genel Müdür Yardımcısı Seda Bozkurt, Organize Sanayi Bölgeleri’nin çevre yatırımları konusunda sistem ve insan kaynağı yatırımlarına ihtiyacının olduğunu ifade etti.

Türkiye genelindeki 222 OSB’nin 50’sinde çevre yönetim sistemi var

Organize Sanayi Bölgeleri’ne yönelik çevre araştırmasının 2018 sonuçlarına göre çevre yönetim sistemi olan OSB’lerin sayısı 50. Bunların yüzde 23’ünde merkezi su arıtma sistemi, yüzde 47’sinde evsel atık yönetimi, proses atık yönetimi ve tehlikeli atık yönetimi bulunmuyor. Çevre yönetim sistemine sahip organize sanayi bölgelerinin yalnızca yüzde 15’inde ön atık su arıtma tesisi mevcut.

Türkiye’deki Organize Sanayi Bölgeleri, bünyelerindeki firmaların atık yönetimi yatırımlarını da minimize edecek şekilde merkezi bir çevre yönetim sistemine ve gerekli teknoloji altyapısına sahip olmasının sürdürülebilir çevre açısından büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Bozkurt, “21-24 Mart tarihlerinde “Katı Atık, Atık Su, Atık Gaz ve Yeşil Enerji” ana konularında 15’incisini düzenleyeceğimiz Avrasya’nın lider çevre teknolojileri buluşması Uluslararası REW İstanbul’da, OSB’lerin ihtiyacı olan geri dönüşüm, geri kazanım, atık yönetimi ve çevre teknolojileri bir arada sergilenecek” dedi.

 

Paylaş
​​​​​​​Geri Dönüşüm Çevre Teknolojileri Seda Bozkurt

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

TeknOcak’ta Geleceğin Türkiye’si Sahneye Çıktı: Bahçeli’den Türk Gençliğine Güçlü Mesaj
TeknOcak’ta Geleceğin Türkiye’si Sahneye Çıktı: Bahçeli’den Türk Gençliğine Güçlü Mesaj
19 Mayıs 2026 22:33
İzmirUp 2026’da Girişimcilik Ekosistemi Bir Araya Geldi
İzmirUp 2026’da Girişimcilik Ekosistemi Bir Araya Geldi
18 Mayıs 2026 15:15
Prof. Dr. M. Sezai Türk, UNESCO Denetleme Kurulu Üyeliğine seçildi
Prof. Dr. M. Sezai Türk, UNESCO Denetleme Kurulu Üyeliğine seçildi
18 Mayıs 2026 13:53
TÜBİTAK ve Eureka’dan Hafifletme Teknolojileri İçin Yeni Çağrı Açıldı
TÜBİTAK ve Eureka’dan Hafifletme Teknolojileri İçin Yeni Çağrı Açıldı
18 Mayıs 2026 13:28
Yapay Zeka Dönüşümünün Önündeki Engel: “Çöp Veri”
Yapay Zeka Dönüşümünün Önündeki Engel: “Çöp Veri”
18 Mayıs 2026 12:46
Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali’nde Kazananlar Açıklandı
Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali’nde Kazananlar Açıklandı
18 Mayıs 2026 12:21
ICT MEDIA DERGİSİ MAYIS 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ MAYIS 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.