
Mimar ve Mühendisler Grubu'nun (MMG), bu yıl 4.'sünü düzenleyeceği Ar-Ge ve İnovasyon Zirvesi & Sergisi 23 – 24 Ekim'de Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek. Dünyada yaşanan dijital dönüşüme Türkiye'nin ayak uydurması ve tüm teknolojik gelişmeleriyle küresel pazarlara açılabilmesi için izlenmesi gereken stratejilerin tüm yönleriyle tartışılacağı 4. Ar-Ge ve İnovasyon Zirvesi & Sergisi, 23 – 24 Ekim'de Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek. Mimar ve Mühendisler Grubu'nun "Yerli Akılla Küresel Pazarlara" temasıyla düzenleyeceği etkinlikte 10 önemli başlıkla Türkiye'nin dijital ve teknolojik stratejileri değerlendirilecek ve yenilikçi yol haritası belirlenecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in açılış konuşmacıları arasında yer alacağı etkinliğin Türkiye'deki Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarına ışık tutması amaçlanıyor.
Bu yıl 4'üncüsünü düzenleyecekleri zirveyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan MMG Yönetim Kurulu Başkanı Osman Balta şunları kaydediyor: "Ülke olarak her alanda dünyayla rekabet edebilir bir seviyedeyiz bunu göstermek için detaylı bir yol haritasına ihtiyacımız var. Küresel pazarlara nasıl açılacağız, milli teknolojileri dünyadaki dev şirketlere nasıl tanıtacağız, küresel ekonomini neresinde yer alacağız gibi kritik sorulara bu zirvede cevap arayacağız. Pek çok bakan ve bakan yardımcısını, teknoloji üreten kurum ve kuruluşları, teknolojik girişimlere ev sahipliği yapan teknoparklarımızı, girişimci beyinlerin yetiştiği üniversitelerimizi ağırlayacağımız zirvenin Türkiye'nin Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarına büyük bir katkı sunacağından eminiz."
Dünyanın dijital bir ekonomiye doğru gittiğinin altını çizen Balta sözlerini şöyle sürdürüyor: "Bu dijital dönüşüm ülke olarak global hareket etmemizi, yurt dışına göçen beyinlerimizi tersine beyin göçü ile geri getirmemizi ve beyin göçü alan bir ülke haline gelmemizi ve özellikle teknoloji alanında gelişmemizi zorunlu kılıyor.
Ar-Ge şirketlerimiz, teknoparklarımız, üniversitelerimiz daha çok küresel işbirliğine imza atmalı. Girişimci üniversiteleri kurmalıyız ve küresel ekonomide söz sahibi olmalıyız. Bu zirve, tüm bu gereklilikleri nasıl bir stratejiyle karşılayacağımızı tartıştığımız bir etkinlik olacak. Türkiye'nin kalkınmasını vizyon edinmiş tüm kişi ve kurumları bu organizasyona katılmaya davet ediyorum."
4. Ar-Ge ve İnovasyon Zirvesi & Sergisi'nde ele alınacak konu başlıkları ise şöyle:
- Yerli yeniliğin finansmanı: küresel yatırımlar, yerli girişimciler
- Yapay zeka ve oyunlaştırmanın iletişim sektöründeki iz düşümü
- Bilginin ticarileşmesi: girişimci akademisyenler, küresel patentler
- Üretim teknolojilerinde paradigma değiştiren yenilikler
- Yerli ağlardan küresel pazarlara
- Yerli akılla girişimci üniversitelerin inşa edilmesi
- Küresel pazarlarda sertifikasyonda öz yeterlilik
- Yerli yenilikçi enerji arzında kömürün rolü