• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. 'Türkiye'nin Hazineleri' dijitalleşti
'Türkiye'nin Hazineleri' dijitalleşti

'Türkiye'nin Hazineleri' dijitalleşti

ICT Media ICT Media
20 Ekim 2023 15:57
Paylaş

‘Türkiye’nin Hazineleri’ dijital koleksiyonu, Cumhuriyetin 100. yılı vesilesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın sağladığı içeriklerle Google Arts Culture Platformu’nda yayınlandı. Koleksiyonda 70’den fazla hikâye, 10 videodan oluşan belgesel ve 17 adet ‘Street View’ çekimi yer alıyor.

Platformun tanıtım etkinliğinde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Google Arts and Culture Türkiye Platformunu, Türkiye'nin dünyaya tanıtılması konusunda önemli bir küresel araç olarak gördüklerini dile getirerek, "Türkiye gibi kültürü ve mutfağı son derece zengin bir ülkenin, bu son derece önemli global platformda yer almaması tabii ki düşünülemezdi. Bu sebeple Google Arts and Culture ekibine ve Google Türkiye'ye bu projenin hayata geçmesi konusunda destekleri ve iş birlikleri için teşekkür ederim." dedi.

Ersoy, platformda yer alan içeriklerin Türkiye'nin turizm hedeflerine ulaşılmasında katkı sunacağına işaret ederek, özellikle nitelikli turist çekme, ürün çeşitliliğinin artırılması ve Türkiye'nin popüler turist destinasyonlarının ötesinde 81 ilin her birinde sunduğu zengin kültürel ve tarihi mirasın tanıtılması hedefine destek olacağını vurguladı. Türkiye'nin tarihi derinlik ve gastronomik zenginliğiyle tek hamlede aktarılması oldukça zor bir mirası barındırdığına dikkati çeken Ersoy, "Bu sebeple Google Arts and Culture Türkiye Platformunun önümüzdeki dönemde de aktif, zengin ve yeni içeriklere yer vermeye devam ederek büyümesini temenni ediyorum." diye konuştu.

Platformu müze ve ören yerlerinin dışında Türk mutfağının öne çıkan unsurlarının yurt dışında tanıtılması ve markalaşması için bir fırsat olarak gördüklerine değinen Ersoy, "Türk kahvaltısından çaya, Türk kahvesinden klasikleşmiş Türk mutfağı lezzetlerine kadar onlarca temayı barındıran dijital içerikler, bugün tanıtımını yaptığımız Google Arts and Culture Türkiye Platformu'nda yerini alacak ve böylece Türk mutfağının tüm dünyayla buluşması için yenilikçi bir sayfa daha açılmış olacak." ifadelerini kullandı. Mehmet Nuri Ersoy, BBC'ye Türkiye ile ilgili belgeseller hazırlayan tarihçi ve akademisyen Bettany Hughes'un da 10 videodan oluşan bir seriyle projede aldığının altını çizdi.

Google Türkiye Ülke Direktörü Mehmet Keteloğlu ise Google'ın Türkiye'de faaliyete başladığı 2006'dan itibaren Türkiye'nin güvenle dijitalleşmesi için çalıştıklarını aktararak, şunları söyledi: "Kurumların, işletmelerin ve bireylerin dijital dönüşümün getirdiği fırsatlardan faydalanabilmesi ve dijital ekonominin büyümesi için emek veriyoruz. Ülkemiz ekonomisinin en önemli lokomotiflerinden biri olan turizm sektörünün de sunduğumuz ürün ve hizmetlerle desteklenmesi hep önceliklerimiz arasında yer aldı. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutlarken de önemli bir dijital koleksiyonla ülkemizin değerlerini Google Arts & Culture platformuna taşıyarak hem gelecek nesillere bir hediye bırakmak hem de uluslararası platformda yer alacak bir iş birliği yapmak istedik. Google Arts & Culture: Türkiye'nin Hazineleri Dijital Koleksiyonumuzun, kültürümüzün zenginliği ve derinliği de göz önünde bulundurulduğunda daha nice hikâyenin yer alacağı dinamik bir koleksiyon haline geleceğine yürekten inanıyoruz."

Dünyanın farklı köşelerinde 80'den fazla ülkede kültür çalışmaları yürüten, 3 binden fazla kurumla iş birliği yapan Google Arts & Culture, sanat ve kültürü korumayı; erişilebilir ve keşfedilebilir kılmayı misyon edinen, eğitim ve tanıtım amaçlı bir Google platformu.

Google Arts & Culture, Google Türkiye ve T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın sağladığı içeriklere tüm dünyadan erişilebilecek. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının sağladığı içeriklerle hazırlanan dijital koleksiyonda 70'ten fazla hikâye, 10 videodan oluşan belgesel ve 17 "Street View" çekimi yer alıyor. Dijital koleksiyonun bir parçası olarak İstanbul Arkeoloji Müzeleri, İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Galata Mevlevihanesi Müzesi, Galata Kulesi, İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi, Nemrut Ören Yeri, Cumhuriyet Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Efes Müzesi, Göbeklitepe, Troya Müzesi, Ani, Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı, Antalya Müzesi, Sagalassos, Kaymaklı Yeraltı Şehri, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Göreme Ören Yeri ve Tunceli Müzesi dijital olarak erişime açıldı.

Paylaş
Mehmet Nuri Ersoy Türkiye’nin Hazineleri dijital koleksiyon Google Arts Culture Platformu

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Siber Güvenliğin Nabzı Elcore Day 2025’te Attı: Yeni Teknolojiler, Yeni İş Birlikleri
Siber Güvenliğin Nabzı Elcore Day 2025’te Attı: Yeni Teknolojiler, Yeni İş Birlikleri
8 Mayıs 2025 17:42
“Yapay Zekâ Yıldızları”nda yeni hedef 55 bin öğrenciye ulaşmak
“Yapay Zekâ Yıldızları”nda yeni hedef 55 bin öğrenciye ulaşmak
8 Mayıs 2025 11:06
Elcore Day 2025: Bilişim Dünyasının Kalbi İstanbul ve Ankara’da Attı
Elcore Day 2025: Bilişim Dünyasının Kalbi İstanbul ve Ankara’da Attı
8 Mayıs 2025 10:49
Şam'da düzenlenen 2025 AI-SYRIA Konferansı, yapay zekada bölgesel vizyonu ortaya koydu
Şam'da düzenlenen 2025 AI-SYRIA Konferansı, yapay zekada bölgesel vizyonu ortaya koydu
7 Mayıs 2025 12:02
İstanbul'da
İstanbul'da "META Summit 2025": Yapay zeka ve teknoloji odaklı gelecek vizyonu masaya yatırıldı
7 Mayıs 2025 11:57
10. Verimlilik Proje Ödülleri Sahiplerini Buldu
10. Verimlilik Proje Ödülleri Sahiplerini Buldu
7 Mayıs 2025 11:53
ICT MEDIA DERGİSİ MAYIS 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ MAYIS 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.