• Biz Kimiz
  • Künye
logo
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
    • Etkinlik Haberleri
  • Haberler
    • Gündem
    • Bilişim
    • Telekom
    • Savunma
    • Enerji
    • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. “Türkiye’nin talepleri karşılanmadan Instragram açılmayacak”
“Türkiye’nin talepleri karşılanmadan Instragram açılmayacak”

“Türkiye’nin talepleri karşılanmadan Instragram açılmayacak”

7 Ağustos 2024 11:09
Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, BTK tarafından erişim engeli getirilen Instagram yetkilileriyle yapılan toplantılarda ciddi bir aşama kaydedildiğini, Türkiye’nin taleplerinin karşılanması halinde erişim engelinin kaldırılacağını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram engeliyle ilgili değerlendirmelerde bulunurken, “Her ülkenin kendisine ait kuralları var. Herkes bu kurallara uymak zorunda. Özellikle katalog suçlar kapsamında bildirdiğimiz suçlara karşı istenilen adımlar atılmadı. Bunlar, Mustafa Kemal Atatürk'e karşı yapılan saldırılar, bahisler ve cinsel içerikli paylaşımlar gibi suçlar. Öte yandan, vahşice katledilmiş Hamas lideri İsmail Heniyye ile ilgili yapılan taziye paylaşımlarına bile tahammül edemiyorlar. Eğer ortada sansür veya engelleme varsa Instagram'ın yaptığı tam olarak budur. Biz tersine burada kanunlarımızı, toplumsal hassasiyetlerimizi ön plana çıkarıyoruz ve onları sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Instagram yetkilileriyle yapılan görüşmelerde ciddi aşama katedildiğini ancak henüz bir özür beyanı olmadığını da aktaran Uraloğlu, “Süreci yakından takip ediyoruz, istediğimiz gerekler yerine getirildiği takdirde erişim engelini kaldıracağız. İki tane geniş katılımlı toplantı yapıldı ancak dar anlamda da anlık olarak haberleşiyoruz. Yeni bir takvim hani şu tarihte toplanacağız değil. Bir toplantıya gerek kalmamasını umuyoruz, sizin şu taleplerinizi karşıladık dediklerinde biz de bu erişimi sağlamış olacağız. Tamamen bize geri dönüşlerini bekliyoruz. Geçmişten beri özellikle katalog suçlarla ilgili yaptığımız uyarıları dikkate almalarını bekliyoruz. En önemli gerekçemiz bu. Ayrıca söz konusu platform 'Hamas terör örgütüdür' diyor ancak YPG'yi terör örgütü olarak kabul etmiyor. Kusura bakmayın, siz bizim ülkemizdeyseniz, bizim ülkemizde bu hizmeti veriyorsanız ve buradan geliriniz varsa o zaman bizim ülkemizin hassasiyetlerini de dikkate alacaksınız. Net olarak biz bunu bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Paylaş
BTK Abdulkadir Uraloğlu Instagram

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

DigiCon V Konferansı’nda SEO’dan GEO’ya Geçiş Ele Alındı
DigiCon V Konferansı’nda SEO’dan GEO’ya Geçiş Ele Alındı
16 Ekim 2026 16:14
Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na İki Yeni Üye Seçildi
Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na İki Yeni Üye Seçildi
16 Ekim 2026 15:08
İncir Üreticileri Sürdürülebilir Tarım İçin Bir Araya Geldi
İncir Üreticileri Sürdürülebilir Tarım İçin Bir Araya Geldi
16 Ekim 2026 14:24
Mitsubishi Electric, COP31'de İklim Değişikliğiyle Mücadeleye Yönelik Teknolojilerini Tanıtacak
Mitsubishi Electric, COP31'de İklim Değişikliğiyle Mücadeleye Yönelik Teknolojilerini Tanıtacak
16 Ekim 2026 12:57
Ulaşım ve Lojistikte Siber Güvenlik Riskleri Büyüyor
Ulaşım ve Lojistikte Siber Güvenlik Riskleri Büyüyor
16 Ekim 2026 12:21
Türkiye ile KKTC Arasındaki Fiber Optik Protokolü Güncellendi
Türkiye ile KKTC Arasındaki Fiber Optik Protokolü Güncellendi
16 Ekim 2026 09:18
ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. ICT Media

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.