Doğuş Üniversitesi’nde düzenlenen “Milli Teknoloji Zirvesi: Türkiye’nin Uzay ve Havacılık Vizyonu” etkinliği, öğrenciler ile sektör temsilcilerini bir araya getirdi. T3 Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilen zirvede, Türkiye’nin uzay ve havacılık alanındaki çalışmaları ve hedefleri ele alındı.
Çengelköy Kampüsü’nde yapılan etkinlik, üniversitenin Teknofest Kulübü organizasyonuyla düzenlendi. Programa öğrenciler, akademisyenler ve sektörden isimler katıldı.
Açılışta konuşan Doğuş Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkut Altındağ ile T3 Vakfı İstanbul İl Koordinatörü Erkut Kalkavan, Türkiye’nin teknoloji alanındaki hedeflerine ve gençlerin bu süreçteki rolüne dikkat çekti.
Zirvede, Türkiye’nin uzay ve havacılık alanındaki mevcut projeleri ve uzun vadeli planları değerlendirildi. Etkinlikte söz alan TEI Kıdemli Müdürü Mustafa Tuksal ile Roketsan Uzay Sistemleri Direktörü Dr. Yiğit Koray Genç, sektördeki gelişmelere ilişkin bilgi paylaştı. Oturumun moderatörlüğünü Doğuş Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tarık Baykara yaptı.
Program kapsamında üniversitenin teknoloji projeleri de tanıtıldı. İnsansı robot DORA, robot köpek DOG-U ve kuantum bilgisayar uygulamaları katılımcılara gösterildi.