• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Türksat, Türkiye’nin uzay ve uydu devlerini aynı masada buluşturuyor
Türksat, Türkiye’nin uzay ve uydu devlerini aynı masada buluşturuyor

Türksat, Türkiye’nin uzay ve uydu devlerini aynı masada buluşturuyor

ICT Media ICT Media
10 Haziran 2025 11:37
Paylaş

Türksat’ın düzenleyeceği “Bağlantısallığın Yeni Çağı Forum 2025”, Türkiye’nin uydu ve uzay ekosisteminin en güçlü aktörlerini bir araya getirerek, uydu sektöründen yerli üretim stratejilerine kadar sektöre yön verecek kritik başlıkları masaya yatıracak.

Türkiye’nin uydu ve uzay vizyonuna yön veren kurumları, sektörün öncü şirketleri ve teknoloji liderleri, Türksat’ın ev sahipliğinde düzenlenecek “Bağlantısallığın Yeni Çağı Forumu”nda bir araya geliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımlarıyla 19 Haziran 2025 Perşembe günü Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium Kongre ve Sergi Merkezinde gerçekleştirilecek olan Forum, Türkiye’nin bağlantısallık stratejisinde bir dönüm noktası niteliği taşıyor.

Türksat 7A ve sonrası masaya yatırılacak

Türksat A.Ş.’nin öncülüğünde gerçekleştirilecek stratejik buluşmada Türkiye’nin GEO (jeosenkron), LEO (alçak yörünge) ve MEO (orta yörünge) uydularına yönelik geliştirdiği ileri teknolojiler masaya yatırılacak. Şirketin “Türksat Her Yerde” vizyonuyla şekillenen Forum; çok katmanlı bağlantı altyapılarının entegrasyonu, yeni nesil uydu teknolojileri, dijital egemenlik ve sürdürülebilir iletişim çözümleri gibi kritik başlıkları gündeme taşıyacak. Türksat 7A ve sonrası nesil uydu projelerinin yanı sıra takım uydu çözümleri, uydu-karasal ağ sinerjisi, yerli üretimin stratejik rolü ve regülasyon ihtiyacı gibi konuların kapsamlı biçimde değerlendirileceği Forum, aynı zamanda sektörler arası iş birliği için yeni fırsatlar yaratacak.

Sektörün tüm paydaşları bir araya gelecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanı sıra Savunma Sanayii Başkanlığı, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), TÜBİTAK, TUSAŞ, ASELSAN ve gibi Türkiye’nin bu alandaki otoriteleri ile yerli uydu ve uzay firmaları, teknoloji sağlayıcıları, akademisyenler ve Ar-Ge kuruluşlarının üst düzey temsilcileri de etkinliğe katılacak. “Bağlantısallığın Yeni Çağı Forum 2025”, kamu ve özel sektörün tüm paydaşlarını buluşturarak, Türkiye’nin uydu ve uzay stratejilerinde yol gösterici olacak.

Paylaş
Türksat Türksat 7A Bağlantısallığın Yeni Çağı Forum 2025

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Papel, Avrupa’nın en büyük fintek etkinliği Money 20/20 Europe’ta yerini aldı
Papel, Avrupa’nın en büyük fintek etkinliği Money 20/20 Europe’ta yerini aldı
10 Haziran 2025 13:25
ESB Genel Kurulu’nda Dijital Gelecek Şekillendi: Hedef, Yerli ve Güvenli Altyapı
ESB Genel Kurulu’nda Dijital Gelecek Şekillendi: Hedef, Yerli ve Güvenli Altyapı
4 Haziran 2025 11:25
TeamSense ile sürekli geribildirim, anlık aksiyon alma imkânı
TeamSense ile sürekli geribildirim, anlık aksiyon alma imkânı
3 Haziran 2025 17:25
Yatırımda yapay zekâ dönemi
Yatırımda yapay zekâ dönemi
3 Haziran 2025 17:21
SAP, iş odaklı yapay zekayla şirketlerin çalışma yöntemlerini yeniden tasarlıyor
SAP, iş odaklı yapay zekayla şirketlerin çalışma yöntemlerini yeniden tasarlıyor
3 Haziran 2025 17:17
Şirketlerin yüze 92’si müşteri deneyimini dijitalleştirerek rekabette öne geçmeye odaklandı
Şirketlerin yüze 92’si müşteri deneyimini dijitalleştirerek rekabette öne geçmeye odaklandı
3 Haziran 2025 17:15
ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.