• Biz Kimiz
  • Künye
logo
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. TürkTraktör’den ikinci Ar-Ge merkezi
TürkTraktör’den ikinci Ar-Ge merkezi

TürkTraktör’den ikinci Ar-Ge merkezi

ICT Media ICT Media
19 Kasım 2019 00:00
Paylaş

Kurulduğu 1954 yılından bu yana yaptığı yatırımlarla yenilikçi projelere imza atan ve ülke tarımının gelişmesine öncülük eden TürkTraktör, çalışmalarına hız katacak ikinci ‘Ar-Ge Merkezi’ni İstanbul’da faaliyete geçirdi.

Son 13 yıldır kesintisiz şekilde sektörün lider markası olan şirketin, modern tarıma yön verme vizyonuyla geçtiğimiz yıl açtığı Ar-Ge, Tasarım ve İnovasyon Ofisi, 1 yıl gibi kısa bir sürede Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayını alarak Ar-Ge Merkezi olarak çalışmaya başladı.

Geliştirdiği sayısız ürün ve projeyle ülke tarımını daha ileriye götüren ve çiftçilerin hayatını kolaylaştıran çalışmalara imzasını atan TürkTraktör teknoloji ve inovasyona yatırım yapmaya devam ediyor. 2018 yılında toplam 39 aktif proje kapsamında Ar-Ge faaliyetlerini yürüterek bu çalışmalarla yurt içi ve yurt dışı pazarda toplam 9 yeni traktör modelini çiftçilerin hizmetine sunan şirket, 2019 yılında da yürütülen 40 aktif proje ile toplamda 9 adet yeni traktör tanıtımı gerçekleştirdi.

TürkTraktör, Türkiye İhracatçıları Meclisi’nin (TİM) açıkladığı 2018 yılı Ar-Ge 250 Araştırması’nda en fazla patent alanlar kategorisinde ise Türkiye’nin ilk 10 şirketinden biri oldu.

‘Ar-Ge’deki gücümüz rekabette bizi öne çıkarıyor’

TürkTraktör Üretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nebi Doğan Özdöngül, özellikle küresel rekabette öne çıkmanın en önemli koşulunun Ar-Ge yatırımları ve bunların devamlılığını sağlayabilmekten geçtiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Çiftçilerimizin hayatlarında ve tarımsal faaliyetlerinde fark yaratacak teknolojileri geliştirmek konusunda kararlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2019 Ekim ayı itibarıyla 10‘u uluslararası 156’sı ise ulusal olacak şekilde toplamda 166 patente ulaştık.”

Nebi Doğan Özdöngül, İstanbul’da faaliyete geçen 2. Ar-Ge Merkezleri hakkında şunları söyledi: “TürkTraktör olarak gerek Türkiye gerekse de dünya pazarında sahip olduğumuz güçlü konumun en önemli dayanağının Ar-Ge alanındaki çalışmalarımız olduğunu biliyoruz. Traktörü sıfırdan ticari ürün haline dönüşene kadar, motor da dahil olmak üzere komple tasarlayacak, geliştirecek ve test edecek tüm yetenek ve altyapıya sahip sektördeki firmayız. Yatırımlarımıza finansman sağlamayı ve insan gücü olarak da büyüyen bir yapıyla yolumuza devam etmeyi sürdürüyoruz. Ankara’nın ardından İstanbul’daki Ar-Ge Merkezi’mizi faaliyete geçirdik. Böylece 115’i araştırmacı olmak üzere yaklaşık 150 Ar-Ge personelimiz ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Büyüyen Ar-Ge yapımızı yeni bir

lokasyon ile destekleyerek otomotiv sektöründe özellikle tasarım alanında deneyimli daha fazla kişiye ulaşarak Ar-Ge çalışmalarımızın çeşitliliğini de artıracağız. Ar-Ge ve inovasyona verdiğimiz değerin bir yansıması olarak bugüne dek yaptığımız çalışmalarla hem ulusal hem de uluslararası platformlarda pek çok ödüle de layık görülmüş şirket olarak, bugün aldığımız 2. Merkezimizin resmî belgesi de bizi gururlandırıyor.”

Paylaş
Ar-Ge Merkezi TürkTraktör

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Redington Türkiye, 10. yılında teknoloji dünyasının liderlerini bir araya getirdi
Redington Türkiye, 10. yılında teknoloji dünyasının liderlerini bir araya getirdi
8 Kasım 2025 12:32
DoktorTakvimi'nin Yapay Zekâ Asistanı Noa Notes'a Büyük Ödül
DoktorTakvimi'nin Yapay Zekâ Asistanı Noa Notes'a Büyük Ödül
7 Kasım 2025 16:51
Penta Teknoloji’den Güçlü Performans
Penta Teknoloji’den Güçlü Performans
5 Kasım 2025 11:33
2025 Fortinet Güvenlik Zirvesi: Yapay zeka ve yakınsama siber güvenliğin yeni dönemini şekillendiriyor
2025 Fortinet Güvenlik Zirvesi: Yapay zeka ve yakınsama siber güvenliğin yeni dönemini şekillendiriyor
5 Kasım 2025 11:21
Uber’den Türkiye’ye dev yatırım
Uber’den Türkiye’ye dev yatırım
31 Ekim 2025 14:42
ULAK Haberleşme’den 6G Teknolojilerinde 208 Patent Başvurusu
ULAK Haberleşme’den 6G Teknolojilerinde 208 Patent Başvurusu
31 Ekim 2025 14:40
ICT MEDIA DERGİSİ KASIM 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ KASIM 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.