• Biz Kimiz
  • Künye
logo
Fonbulucu Banner
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Planlanan Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
  • Etkinliklerimizden Haberler
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
Fonbulucu Banner
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Twitter 280 karakterin 1. yaşını kutluyor!
Twitter 280 karakterin 1. yaşını kutluyor!

Twitter 280 karakterin 1. yaşını kutluyor!

ICT Media ICT Media
2 Kasım 2018 00:00
Paylaş

Tweet karakter limitinin 140'dan 280'e çıkmasının üzerinden bir yıl geçti. Twitter 280 karakterin 1. yaşını kutluyor! Bu değişikliği yaptık çünkü dünyanın dört bir yanından herkesin kendisini bir Tweetle kolayca ifade etmesini istiyoruz. Amacımız, Twitter'ı Twitter yapan hız ve kısalığı sürdürürken bunu mümkün kılmaktı.

İşte karakter sınırını değiştirdiğimizden beri fark ettiklerimiz:

· Daha fazla ‘Lütfen’ ve ‘Teşekkürler’.Sınırın iki katına çıkmasından bu yana ‘lütfen’ (%+54) ve ‘teşekkürler’ (+22%) kelimelerinin kullanımında artış oldu. Teşekkürler!

· Kısaltma kullanımı azaldı.Kelimeleri düzgün bir şekilde yazmaktan nefret ediyorsanız örneğin merhaba yerine mrb gibi kısaltmalar yapıyorsanız, geçen seneye sıkışıp kalmış olabilrsiniz. 'Gr8' (%-36), 'b4' (%-13) ve 'sry' (%-5) gibi kısaltmalarda ‘great’ (%+32), ‘before’ (%+70), ve ‘sorry’ (%+31) gibi kelimeler lehine düşüş görülüyor.

· Tweet atmak daha kolay ve Twitter hala kısa ve öz.Tweetler genel olarak az ve öz olmaya devam ediyor. 140 karakter sınırı varken 34 olan karakter sayısı, 280 karakter sınırıyla birlikte 33 oldu. Geçmişte Tweetlerin %9'unun 140 karakter sınırına ulaştığını gördük. Bu durum düşünceleri sınırlara uygun şekilde bir Tweete sığdırmanın zorluğunu yansıtıyordu. Genişletilmiş 280 karakter sayısıyla birlikte, İngilizce Tweetlerin sadece yaklaşık %1'i 280 karakter sınırına ulaştı; gönderilen Tweetlerin %12'si 140 karakterden ve %5'i 190 karakterden fazla. Küresel olarak, tüm Tweetlerin %6'sı 140 karakterin, %3'ünün ise 190 karakter üzerinde. Düşünceleri Tweet'lere sığdırmak için daha az çaba gerekirken kısa Tweetler hala çok tercih ediliyor!

Daha fazla soru ve sohbet.Soru işaretli(?) Tweet sayısı %30 artarken Tweetler daha fazla cevap alıyor.

Paylaş
Tweet sosyal meya

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Protel Holding’in Yeni CEO’su Cenk Temiz Oldu
Protel Holding’in Yeni CEO’su Cenk Temiz Oldu
14 Temmuz 2026 13:14
Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Süreçlerine Yapay Zekâ Desteği
Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Süreçlerine Yapay Zekâ Desteği
14 Temmuz 2026 11:44
Genç Araştırmacılara Türkiye’de Burslu Araştırma Fırsatı
Genç Araştırmacılara Türkiye’de Burslu Araştırma Fırsatı
14 Temmuz 2026 11:21
Siparişe Dayalı Ar-Ge Çağrısına Başvurular Devam Ediyor
Siparişe Dayalı Ar-Ge Çağrısına Başvurular Devam Ediyor
14 Temmuz 2026 09:52
Türkiye’de Saas Pazarı Küresel Ortalamanın Üzerinde Büyüyor
Türkiye’de Saas Pazarı Küresel Ortalamanın Üzerinde Büyüyor
13 Temmuz 2026 13:23
Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi Belirlenecek
Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi Belirlenecek
11 Temmuz 2026 12:15
ICT MEDIA DERGİSİ TEMMUZ 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ TEMMUZ 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.