• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. ULAK Haberleşme, 6G patent başvurularında 100’ü aştı
ULAK Haberleşme, 6G patent başvurularında 100’ü aştı

ULAK Haberleşme, 6G patent başvurularında 100’ü aştı

ICT Media ICT Media
4 Kasım 2024 10:28
Paylaş

ULAK Haberleşme A.Ş. (ULAK), ticari şebeke operatörlerinin kullandığı mobil ve geniş bant haberleşme sistemlerine yönelik Ar-Ge çalışmalarıyla, yerli ve millî ürünlerle, Türkiye’nin iletişim teknolojilerine hız kesmeden katkı sağlamaya devam ediyor.

6G teknolojilerine odaklanan ULAK, bu alandaki patent başvurularını her geçen gün artırıyor.

ULAK’ın Ar-Ge çalışmaları neticesinde şimdiye kadar 113 patent başvurusunda bulunuldu.

Bu başvuruların 30’i Patent İş birliği Anlaşması (PCT) kapsamında uluslararası düzeyde yapılırken, 7’si ABD’ye, 76’ü ise ulusal patent başvurusu olarak kaydedildi.

Ayrıca, bugüne kadar 27 patent tescil edildi. 1 tanesi ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından, 26 tanesi ise Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından onaylandı.

6G teknolojisi için Ar-Ge çalışmaları hız kesmeden sürüyor

ULAK Ar-Ge ekibi, akademik geçmişleri ve güncel standartlaşma çalışmaları doğrultusunda buluş geliştirme çalışmalarına yöneliyor.

Şirket, 6G teknolojisinin geliştirilmesine yönelik; yapay zeka, karasal olmayan ağlar, kanal kontrol mekanizmaları, çoklu erişim teknikleri, hücresel olmayan ağlar, RAN teknolojileri ile Ar-Ge çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Bu çalışmalar sonucunda “Standarda Esas Patentler” (SEP) olarak adlandırılan, 6G teknolojisinin standartlarını belirleyecek patentler üretmek şirketin hedefleri arasındadır.

ULAK, gelecekte 6G teknolojisinin iletişim dünyasında büyük bir rol oynayacağı bilinciyle, geliştirdiği patentlerin sektördeki standartların belirlenmesine ve mevcut teknolojilerin daha ileri taşınmasına katkı sağlayacağına inanıyor.

Patent süreçlerinde akademik iş birlikleri öne çıkıyor

ULAK, üniversiteler ve akademisyenlerle kurduğu iş birlikleri sayesinde teknoloji geliştirme ve patent alma süreçlerini eş zamanlı olarak yürütüyor. ULAK Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Ekibi (FSMH Ekibi), patent portföyünü yönetirken aynı zamanda fikri mülkiyet haklarını koruma, ticarileştirme ve bunlarla ilgili çalışmalar yürütüyor.

Şirketin patent portföyü, ticarileşme potansiyeline sahip yenilikçi fikirleri içeriyor ve uluslararası standartları belirleyecek önemli adımlar atılıyor.

Paylaş
ULAK Haberleşme A.Ş. Ar-Ge 6G Patent İş birliği Anlaşması Türk Patent ve Marka Kurumu

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Akademi ve sanayinin güç birliği: DiMAP ile dijital üretim ekosistemi gelişiyor
Akademi ve sanayinin güç birliği: DiMAP ile dijital üretim ekosistemi gelişiyor
31 Mayıs 2025 13:39
Doğrudan Dijital Üretim Platformu açıldı
Doğrudan Dijital Üretim Platformu açıldı
31 Mayıs 2025 11:16
Her 10 kurumdan 7’si aldığı tedbirlere rağmen halen siber saldırı altında
Her 10 kurumdan 7’si aldığı tedbirlere rağmen halen siber saldırı altında
30 Mayıs 2025 16:07
Yapay zekâ artık müşterinin sesinden anlıyor!
Yapay zekâ artık müşterinin sesinden anlıyor!
30 Mayıs 2025 14:54
Bakan Kacır'dan
Bakan Kacır'dan "Yeni Yatırım Teşvik Sistemine" ilişkin açıklama
30 Mayıs 2025 12:40
Yapay zekâ odaklı başarıya giden yol adesso Türkiye’nin ev sahipliğinde masaya yatırıldı
Yapay zekâ odaklı başarıya giden yol adesso Türkiye’nin ev sahipliğinde masaya yatırıldı
29 Mayıs 2025 17:16
ICT MEDIA DERGİSİ MAYIS 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ MAYIS 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.