• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. ‘‘Ülke olarak kişisel veriler konusunda AB’ye göre stajyer konumundayız.’’
‘‘Ülke olarak kişisel veriler konusunda AB’ye göre stajyer konumundayız.’’

‘‘Ülke olarak kişisel veriler konusunda AB’ye göre stajyer konumundayız.’’

ICT Media ICT Media
19 Ekim 2019 00:00
Paylaş

Dijitalleşen dönüşüm süreçlerinde teknoloji çözümlerinin ve mevcut teknolojilerin kişisel veriler ışığında değerlendirildiği “Dijital Dönüşüm Teknoloji Çözümleri: Yapay Zeka” konusu Türkiye Bilişim Derneği tarafından organize edilen, KAMU BİB’22 BİMY’26 Bütünleşik etkinliğinde panelistler tarafından değerlendirildi.

Dünya Gazetesi yazarı Hilmi Develi tarafından yönetilen panele, AKSAV Siber Hukuk Koordinatörü Av. Elif Petek Özlü, Logo Yazılım Dijital Dönüşüm Danışmanlığı Direktörü Tolga Gören, TÜRKSAT Direktörü M. Emin Furkan, iText İş Geliştirme Adına Erdem Işıldak ve Bilişim A.Ş Proje Müdürü Mert Çakmak konuşmacı olarak katıldı.

Düzenlenen panelde Dijital Dönüşüm süreçlerini Kişisel Verileri Koruma Kanunu açısından inceleyen AKSAV Siber Hukuk Koordinatörü Av. Elif Petek Özlü, “Ülke olarak kişisel veriler konusunda Avrupa Birliği üye ülkelerine oranla stajyer durumda olduğumuzu söyleyebiliriz. Ama bu konuya ilgili olmadığımızı göstermiyor. Kişisel Verileri Koruma Kurulu bu alanda birçok çalışma ve yaptırımı hayata geçirdi. Bu çalışmalar idari önlemleri de kapsıyor. Ülkemizde kişisel veriler alanında özellikle bankalar, operatörler, sağlık verilerinin tutulduğu kurumların, diğer kurumlardan daha fazla dikkatli olması gerekiyor” dedi.

TÜRKSAT Direktörü M. Emin Furkan: Dijital dönüşüm süreçlerini geliştirmek için sağlam bir altyapıya ihtiyacımız bulunuyor. Bu nedenle ülkemizin her noktasına fiber altyapıya kavuşturmamız gerekiyor. 2018 yılında TÜRKSAT olarak şebekelerimizi operatörlerimize açmaya başladık. TÜRKSAT olarak kullandığımız altyapıları etkin kullanmak en büyük hedef ve amaçlarımızdan biri.

Logo Yazılım Dijital Dönüşüm Danışmanlığı Direktörü Tolga Gören:Yapılan araştırmalar sonucunda şirketlerin Endüstri 4.0 ve Robot Teknolojilerinin %74, Yapay Zekanın %57, Sanal Gerçekliğin %40 ve Kurumsal Mesajlaşmanın %29 oranında gündemini oluşturduğunu görmekteyiz. Bu veriler bize dijital dönüşümün çok kanallı olarak hayatımıza dokunduğunu gösteriyor. Türkiye’de dijital dönüşüm alanında finans, perakende ve otomotiv sektörü başı çekiyor. Dijital dönüşümde bu kadar adım atarken önündeki bazı engellere de değinmek gerekiyor. Dijital dönüşümün önündeki engeller sırasıyla, Yatırım Maliyetlerinin Yüksekliği, Geri dönüşümün belirsizliği, insan kaynağı, teknoloji yetersizliği ve yerel pazarın yetersizliği olarak sayabiliriz.

Paylaş
M. Emin Furkan KAMU BİB’22 BİMY’26 Elif Petek Özlü

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Citrix ve Nutanix iş birliği ile dijital çalışma ortamlarında yeni bir dönem başlıyor
Citrix ve Nutanix iş birliği ile dijital çalışma ortamlarında yeni bir dönem başlıyor
1 Ağustos 2025 12:09
İTÜ Çekirdek girişimleri, bugüne kadar 325 milyon dolardan fazla yatırım aldı!
İTÜ Çekirdek girişimleri, bugüne kadar 325 milyon dolardan fazla yatırım aldı!
31 Temmuz 2025 16:24
Paratika’dan tarıma dijital destek: ‘Şimdi al, hasatta öde’ dönemi başladı
Paratika’dan tarıma dijital destek: ‘Şimdi al, hasatta öde’ dönemi başladı
31 Temmuz 2025 15:18
Yapay Zekâdan Kuantuma: Yeni Nesil Teknolojiler InvenDO Up ile Sahnede
Yapay Zekâdan Kuantuma: Yeni Nesil Teknolojiler InvenDO Up ile Sahnede
31 Temmuz 2025 15:16
Yetkili yenileme merkezi, yapay zeka destekli telefon değerleme platformunu hayata geçirdi
Yetkili yenileme merkezi, yapay zeka destekli telefon değerleme platformunu hayata geçirdi
31 Temmuz 2025 15:14
Hepsiburada’nın TEKNOFEST “Yapay Zeka Destekli Adres Çözümleme Hackathonu” için başvurular başladı
Hepsiburada’nın TEKNOFEST “Yapay Zeka Destekli Adres Çözümleme Hackathonu” için başvurular başladı
29 Temmuz 2025 17:21
ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.