• Biz Kimiz
  • Künye
logo
Fonbulucu Banner
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Planlanan Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
  • Etkinliklerimizden Haberler
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
Fonbulucu Banner
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi faaliyetlerine başladı
ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi faaliyetlerine başladı

ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi faaliyetlerine başladı

ICT Media ICT Media
13 Ocak 2023 14:37
Paylaş

ÜNLÜ & Co’nun Girvak iş birliğiyle hayata geçirdiği ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi 12 Ocak’ta gerçekleştirilen açılış toplantısıyla başladı. Proje kapsamında seçilen 18 takım, ilk aşama eğitim programına dahil oldular. 

Kadın girişimcilere eğitim desteği vererek, onların hayatlarına dokunmanın önemine vurgu yapan ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü “İş hayatlarında, girişimcilik yolculuklarında kadınların karşılaştıkları zorluklar devam ediyor. Yazılım alanında ve girişimcilik ekosistemindeki kadın sayısının yetersiz olmasından yola çıkarak Türkiye Girişimcilik Vakfı (Girvak) iş birliğiyle projelendirdiğimiz ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi bugün faaliyetlerine başlıyor.  Bu projeyle de fark yaratacağımıza, ekosisteme başarılı, kârlı, yaratıcı yeni girişimler katacağımıza eminiz.” dedi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Türkiye Girişimcilik Vakfı (Girvak) Genel Müdürü Mehru Aygül “GİRVAK olarak ÜNLÜ & Co iş birliğiyle Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi’ni hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Kadın girişimcilerin her alanda olduğu gibi teknoloji odağında da desteklenmesi oldukça değerli ve önemli. İstihdamda kadın sayısının artmasına katkı sağlamak ve girişimci kadınları desteklemek için çalışmaya devam edeceğiz.”dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles) imzacıları arasında yer alan ÜNLÜ & Co, kadınlara yönelik projeleri ile öne çıkmaya devam ediyor. 2016 yılında başlattığı ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi ile  5 yılda 100 kadın girişimciye eğitim veren ÜNLÜ & Co, Türkiye Girişimcilik Vakfı (Girvak) iş birliğiyle başlattığı ve Kasım ayında başvuruları alınan ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi ile özellikle teknoloji ve yazılım alanlarındaki kadın girişimci ekosistemini desteklemeyi ve büyütmeyi hedefliyor.   

13 aylık kapsamlı eğitim

ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi Programı toplam 13 aylık bir eğitimi kapsıyor. Toplam 81 takım ve 324 kişi programa başvuruda bulunurken, seçilen 18 takım eğitime başlama hakkı kazandı. Programa başlayacaklar arasında yapay zekâ, biyo-plastik üretim teknolojisi, sağlık ve temiz enerji teknolojilerinin yanı sıra eğitim ile sürdürebilirlik alanlarında iş fikirleri de yer alıyor.

Programa girmeye hak kazanan takımlar, bootcamp ile temel girişimcilik yetenekleri kazanacak ve fikirlerini iş modeline dönüştürebilecek. Ayrıca düzenlenecek özel etkinliklerle profesyonel hayatlarında kullanabilecekleri bir çevre edinip network kurma fırsatı bulabilecekler. Katılımcılar, program kapsamındaki ilham sohbetleri, onlara rehberlik eden mentorlar ve alacakları online psikososyal destek sayesinde girişimcilik yolculuklarında ihtiyaç duydukları cesaret ve eğitime sahip olacak. Program içeriği ekosistem buluşmalarını, markalaşma, dijital pazarlama ve e-ticaret eğitimlerini de kapsayacak.

Kadın girişimcilere eğitim desteği vererek, onların hayatlarına dokunmanın önemine vurgu yapan ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü, “Kuruluşumuzdan bugüne ÜNLÜ & Co olarak topluma geri vermeyi hep çok önemsedik. Bu bilinçle kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizde başta girişimcilik olmak üzere eğitim ve kadının iş hayatında desteklenmesi olarak 3 ana dala odaklandık. Bu kapsamda birçok değerli kurum ve paydaşla iş birliği yaptık ve bu işbirliklerini sürdürülebilir kıldık. Kadınların iş hayatına katılımını, grup şirketlerimizin her kademesinde desteklemeye büyük önem verdik. Kuruluşumuzun 20’nci yılında Türkiye Girişimcilik Vakfı ve Endeavor Türkiye desteği ile hayata geçirdiğimiz ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi ile beş yılda 100 kadın girişimciye bu zorlu yolculuklarında eğitimlerimiz ile yol arkadaşı olduk. Mezun olan kadın girişimcilerimiz hem network gelişimi, hem de aldıkları yatırımlarla fark yarattı” dedi. 

“Bu projeyle de fark yaratacağımıza, ekosisteme başarılı, kârlı, yaratıcı yeni girişimler katacağımıza eminiz”

Kadınların istediklerinde başaramayacakları hiçbir şey olmadığını vurgulayan Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü, “İş hayatlarında, girişimcilik yolculuklarında kadınların karşılaştıkları zorluklar devam ediyor. Biz bu alandaki misyonumuzun devam ettiğine inanıyoruz. Yazılım alanında ve girişimcilik ekosistemindeki kadın sayısının yetersiz olmasından yola çıkarak Türkiye Girişimcilik Vakfı (Girvak) iş birliğiyle projelendirdiğimiz ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi bugün faaliyetlerine başlıyor. Çok sayıda başvuru arasından seçilen, 13 aylık bu yolculukta yer alacak takımlarımızın sahip oldukları yazılım ve teknoloji yetkinliklerini eğitimler ile desteklerken, fikirlerinin başarılı girişimlere dönüşmesi için ihtiyaçları olan tüm alanlara dokunmayı hedefliyoruz. Bu projeyle de fark yaratacağımıza, ekosisteme başarılı, kârlı, yaratıcı yeni girişimler katacağımıza eminiz. Yarının dünyasını dijitalleşme ile şekillendirirken, kadınların yenilikçi çözümleri, aynı zamanda sürdürülebilirlik hedeflerine de katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı. 

“Kadın girişimcilerin desteklenmesi için çalışmaya devam edeceğiz”
Türkiye Girişimcilik Vakfı (Girvak) Genel Müdürü Mehru Aygül konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “GİRVAK olarak ÜNLÜ & Co iş birliğiyle Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi’ni hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Kadın girişimcilerin her alanda olduğu gibi teknoloji odağında da desteklenmesi oldukça değerli ve önemli. İstihdamda kadın sayısının artmasına katkı sağlamak ve girişimci kadınları desteklemek için çalışmaya devam edeceğiz. 2021 yılında %22 olan startup kurucuları arasında kadın kurucu ya da kurucu ortağı kadın oranı 2022 yılının üçüncü çeyreğinde %16, teknoloji alanında istihdama katılan kadın oranı ise %25’in altında olarak açıklandı. Biz bu oranların her yıl giderek artmasını hayal ediyoruz ve bunun için bu projede ÜNLÜ & Co ile güçlerimizi birleştiriyoruz.” 

Paylaş
Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü ÜNLÜ & Co Mehru Aygül Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

NVIDIA’dan Fiziksel Yapay Zekâ Atağı: Robotlar ve Otonom Araçlar İçin Üç Yeni Model
NVIDIA’dan Fiziksel Yapay Zekâ Atağı: Robotlar ve Otonom Araçlar İçin Üç Yeni Model
5 Haziran 2026 16:37
Onlayer, Deloitte Teknoloji EMEA Fast 500 Listesine Girdi
Onlayer, Deloitte Teknoloji EMEA Fast 500 Listesine Girdi
5 Haziran 2026 15:11
Tesla’dan Otonom Sürüşe Yeni Destek: Kamera Temizleme Sistemi Patentlendi
Tesla’dan Otonom Sürüşe Yeni Destek: Kamera Temizleme Sistemi Patentlendi
5 Haziran 2026 13:31
Perakende Sektöründe Satış Süreçleri Reyona Taşınıyor
Perakende Sektöründe Satış Süreçleri Reyona Taşınıyor
5 Haziran 2026 12:06
Happy Place to Work’ten Karnaval’a “Türkiye’nin En Mutlu İş Yeri” Sertifikası
Happy Place to Work’ten Karnaval’a “Türkiye’nin En Mutlu İş Yeri” Sertifikası
5 Haziran 2026 10:32
Casper’dan Öğrencilere Üretkenlik Odaklı Yeni Tablet: PAD M10 Pro
Casper’dan Öğrencilere Üretkenlik Odaklı Yeni Tablet: PAD M10 Pro
4 Haziran 2026 18:19
ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.