• Biz Kimiz
  • Künye
logo
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Planlanan Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
  • Etkinliklerimizden Haberler
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. UPT, Türk Cumhuriyetleri’nde anlaşmalara devam ediyor
UPT, Türk Cumhuriyetleri’nde anlaşmalara devam ediyor

UPT, Türk Cumhuriyetleri’nde anlaşmalara devam ediyor

ICT Media ICT Media
15 Mart 2021 00:00
Paylaş

Türkiye’nin ilk yerli, global para transferi ve ödeme platformu UPT, Kırgızistan’da da faaliyet göstermeye başladı. İmzalanan anlaşma ile Kırgızistan’ın önde gelen bankalarından Bai Tushum Bankası, UPT sistemini kullanarak tüm dünyaya para transferi gerçekleştirebilecek.

UPT, Türk Cumhuriyerleri’nde; Azerbaycan, Özbekistan ve Kazakistan’ın ardından Kırgızistan’la kurduğu teknoloji köprüsüyle para transferini kolaylaştırdı. Türkiye’nin ilk yerli, global para transferi ve ödeme platformu olan UPT ile Kırgızistan’ın Bai Tushum Bankası arasında bir anlaşma imzalandı. Anlaşma çerçevesinde Bai Tushum Bankası, UPT sistemini kullanarak müşterilerinin başta Türkiye olmak üzere tüm dünyaya göndereceği para transferlerini UPT sistemi üzerinden gerçekleştirecek. Türkiye’de yaşayan Kırgız vatandaşları başta olmak üzere Kırgızistan’a para transfer etmek isteyen herkes, UPT’nin yaygın hizmet ağı ve mobil uygulaması UPTION’ı kullanarak transferlerini güvenle, hızlı, kolayca ve ucuz fiyata gerçekleştirebilecek.

UPT’nin teknolojik yatırımlarıyla birlikte sınırları kaldırdığını belirten UPT Yurt Dışı Kanal Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Murat Kastan, “Dijitalleşen dünyada hayatı kolaylaştıran uygulamalarımıza devam ediyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz anlaşma ile Kırgızistan’la doğrudan, hızlı ve ucuz para transferi sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dost ve kardeş ülke Kırgızistan’da faaliyet gösteren ilk ve tek Türk ödeme kuruluşu olmaktan dolayı ayrıca gururluyuz” dedi.

Bai Tushum Bankası CEO’su Maksatbek Ishenbaev, Kırgızistan bankaları içinde UPT ile çalışmaya başlayan ilk banka olmaları nedeniyle mutlu olduklarını, iş birliğinin günden güne artacağını ifade etti.
İmza töreninde bulunan Kırgızistan Dış İşleri Bakanlığı Ekonomik İlişkiler Direktörü Omuraliev Ermek, Kırgızistan Bankalar Birliği Başkanı Anvar Abdraev ve Türkiye Cumhuriyeti Bişkek Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği Uzmanı Aygül Sayrakunova imzalanan anlaşmanın her iki ülke arasındaki artan iş birliklerine ve ülke ekonomilerine doğrudan katkıda bulunacak olmasını vurguladılar.

Paylaş
UPT Bai Tushum Bankası UPTION Maksatbek Ishenbaev Omuraliev Ermek Anvar Abdraev  Aygül Sayrakunova teknoloji gündemi bilişim gündemi

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

MİA Teknoloji madencilikte Karma Gerçeklik ile tam güven dönemini başlatıyor
MİA Teknoloji madencilikte Karma Gerçeklik ile tam güven dönemini başlatıyor
30 Ocak 2026 13:55
Yandex Türkiye ve SBTÜ’den genç yeteneklere “Anadolu Hackathon” fırsatı
Yandex Türkiye ve SBTÜ’den genç yeteneklere “Anadolu Hackathon” fırsatı
29 Ocak 2026 12:18
Yapay Zekâda
Yapay Zekâda "Sistematik Entegrasyon" Dönemi: KPMG 2026 Raporu
29 Ocak 2026 12:13
KOBİ’lerin Finansal Süreçleri LucaNet One ile Dijitalleşiyor
KOBİ’lerin Finansal Süreçleri LucaNet One ile Dijitalleşiyor
29 Ocak 2026 12:11
fiCommerce 2025 Yılında Operasyonel Hacmini 9,5 Kat Artırdı
fiCommerce 2025 Yılında Operasyonel Hacmini 9,5 Kat Artırdı
28 Ocak 2026 14:36
Kobi AI, Yapay Zekayı KOBİ’lerin İş Süreçlerine Entegre Ediyor
Kobi AI, Yapay Zekayı KOBİ’lerin İş Süreçlerine Entegre Ediyor
28 Ocak 2026 14:34
ICT MEDIA DERGİSİ OCAK 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ OCAK 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.