• Biz Kimiz
  • Künye
logo
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. VavaCars Türkiye’ye yatırım getirmeye devam ediyor
VavaCars Türkiye’ye yatırım getirmeye devam ediyor

VavaCars Türkiye’ye yatırım getirmeye devam ediyor

ICT Media ICT Media
14 Eylül 2022 15:02
Paylaş

Türkiye merkezli çevrimiçi ikinci el araç satım platformu olan VavaCars, C Serisi yatırım turunu 37 milyon ABD Doları toplayarak Kasım 2021’de gerçekleştirdiği B turuna göre daha üst seviyede kapattı. Yatırım serisinde, aralarında kurucu yatırımcı Vitol’ün de bulunduğu mevcut yatırımcılarının yanı sıra ABD merkezli yeni bir ana yatırımcının da yer aldığı önde gelen uluslararası yatırımcı ağı bulunmuştur. Fonlama, VavaCars’ın Türkiye’nin önde gelen ikinci el araç satıcısı olma pozisyonunu güçlendirmek için kullanılacaktır.

VavaCars, önde gelen akaryakıt dağıtımcısı Petrol Ofisi ile yakın ortaklık içerisinde hareket ettiği Türkiye’de 2019 yılı Nisan ayında kurulduğundan bu yana, Türkiye’nin bir numaralı ikinci el araç alım satım şirketi haline gelmiştir. 2022 yılının ilk yarısında VavaCars 20 bin adetin üzerinde araç satmış ve 500 milyon ABD Dolarının üzerinde gelir üretmiştir.

VavaCars, Türkiye’de tamamen çevrimiçi olan perakende sürecin öncüsü durumdadır. Tüketiciler tamamen çevrimiçi bir deneyimle, bayiler ise tescilli ihale platformu aracılığıyla araçlarını almaktadır. Her araç detaylı bir ekspertiz sürecine tabi tutulmakta, yenilenmekte ve yeni sahiplerine ücretsiz olarak teslim edilmektedir. Tüketiciler, sürece ilişkin iç rahatlığının oluşturulmasını teminen ve alışverişlerinden en üst düzeyde memnuniyet yaşamaları için 14 gün koşulsuz para iade ve 3 aylık garanti haklarına sahiptirler.

Lawrence Merritt, CEO & Kurucu Ortak: ‘Türkiye’de tüketicilerin araç alım satımı yapabileceği yöntemi yeniden tasarladık ve müşterilerimize bu deneyime ilişkin bütüncül bir iç rahatlığı sağladık. Herkesin kafasında soru işareti olmadan, kaygısızca ve sorunsuz bir biçimde araç alıp satabilmesini arzu ediyoruz.  VavaCars Türkiye’de doğmuş bir işletme olmaktan gurur duymaktadır ve Türkiye’ye başarılı bir şekilde 100 milyon ABD Doları yabancı yatırım getirmiştir. Bu yatırım turu, bize büyümemizi sürdürme ve müşterilerimiz için inovasyona devam etme imkanı vermektedir. Bunun, karlılılık aşamasına geçmeden önce son fonlama turumuz olmasını bekliyoruz.’

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu: “Güçlü, dayanıklı ve hızlı büyüyen ekonomisi ile birlikte Türkiye teknoloji ekosistemi, girişimci iş kültürü, yetkin yetenek havuzu, pazar büyüklüğü ve Avrupa, Asya ve Afrika'nın kesişme noktasındaki cazip konumu sayesinde uluslararası yatırımcılardan giderek daha fazla yatırım çekiyor. Yılın ilk yarısında Türkiye’deki erken aşama girişimler, 1.4 milyar ABD dolar yatırım almış ve ülkemiz yatırım liginde Avrupa’da 8. sıraya yükselmiştir. İkinci el araç alım-satım süreçleri için çevrimiçi bir platform olarak pratik ve kolaylaştırıcı bir rol üstlenen VavaCars, son yatırım turunu da başarıyla tamamlayarak kuruluşundan bu yana toplamda 100 milyon dolar uluslararası doğrudan yatırım kazandırmıştır. VavaCars ekibini bu başarılarından ötürü tebrik ederiz. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi olarak biz de misyonumuz gereği katıldığımız her platformda girişim ekosistemimizin bu ve benzeri başarı hikayelerini uluslararası fonlara tanıtarak yatırımcıları bir sonraki yatırım turunda yer almaya davet ediyoruz. Bu davetimizin de bugün olduğu gibi somut olarak karşılık bulması en büyük mutluluğumuz!”

Paylaş
a-burak-daglioglu bilisim-gundemi bilisim-haberleri cumhurbaskanligi-yatirim-ofisi lawrence-merritt teknoloji-gundemi teknoloji-haberleri vavacars

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Penta Teknoloji’den Güçlü Performans
Penta Teknoloji’den Güçlü Performans
5 Kasım 2025 11:33
2025 Fortinet Güvenlik Zirvesi: Yapay zeka ve yakınsama siber güvenliğin yeni dönemini şekillendiriyor
2025 Fortinet Güvenlik Zirvesi: Yapay zeka ve yakınsama siber güvenliğin yeni dönemini şekillendiriyor
5 Kasım 2025 11:21
Uber’den Türkiye’ye dev yatırım
Uber’den Türkiye’ye dev yatırım
31 Ekim 2025 14:42
ULAK Haberleşme’den 6G Teknolojilerinde 208 Patent Başvurusu
ULAK Haberleşme’den 6G Teknolojilerinde 208 Patent Başvurusu
31 Ekim 2025 14:40
Türkiye Sigorta Sektörünün Milyarlarca Liralık Potansiyeli, Müşteri Sesini Duymakta Saklı
Türkiye Sigorta Sektörünün Milyarlarca Liralık Potansiyeli, Müşteri Sesini Duymakta Saklı
31 Ekim 2025 14:35
Yapay Zekâ Destekli
Yapay Zekâ Destekli "GooValid" İş Fikri Doğrulama Platformu Yayında!
30 Ekim 2025 14:02
ICT MEDIA DERGİSİ KASIM 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ KASIM 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.