• Biz Kimiz
  • Künye
logo
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
    • Etkinlik Haberleri
  • Haberler
    • Gündem
    • Bilişim
    • Telekom
    • Savunma
    • Enerji
    • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Yapay Zekâ Destekli Sanat Yarışmasının Kazananı Belli Oldu
Yapay Zekâ Destekli Sanat Yarışmasının Kazananı Belli Oldu

Yapay Zekâ Destekli Sanat Yarışmasının Kazananı Belli Oldu

9 Temmuz 2026 10:35
Paylaş

Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) tarafından yürütülen AI for Good girişimi kapsamında düzenlenen “Canvas of the Future” yarışmasının kazananı belli oldu. Yapay zekânın eğitim ve çalışma hayatını nasıl yeniden şekillendirdiğini konu alan yarışmada, Kosta Rika’dan Esteban Alvarado’nun “The Classroom That Learned Back” adlı eseri birinciliğe layık görüldü.

İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen AI for Good Global Summit 2026 kapsamında üçüncü kez gerçekleştirilen yarışmaya farklı disiplinlerden sanatçılar, eğitimciler, teknoloji uzmanları ve içerik üreticileri katıldı. Katılımcılardan, yapay zekânın eğitim ve çalışma hayatını nasıl dönüştürdüğünü ele alan, yapay zekâ kullanılarak oluşturulmuş veya bu teknolojiyle geliştirilen özgün dijital eserler hazırlamaları istendi.

Yüzlerce eser arasından seçildi

Dünyanın farklı bölgelerinden yüzlerce başvurunun yapıldığı yarışmada eserler altı kriter üzerinden değerlendirildi. Jüri; yaratıcılık ve özgünlük, yarışmanın temasına uygunluk, teknolojinin etkili kullanımı, etki ve mesaj, görsel nitelik ile küresel sorunlarla bağlantıyı dikkate aldı. Değerlendirme sürecinin ardından Kosta Rika’nın San José kentinden Esteban Alvarado’nun “The Classroom That Learned Back” adlı eseri yarışmanın kazananı oldu. Eser, AI for Good Global Summit 2026 kapsamında düzenlenen karşılama resepsiyonunda tanıtıldı.

Eğitimde insan ve yapay zekâ ilişkisini ele aldı

“The Classroom That Learned Back”, yapay zekânın eğitimdeki rolünü ve teknoloji ile insan arasındaki değişen ilişkiyi konu alıyor. Eserde, yapay zekânın yalnızca insanlardan öğrenen bir araç olmadığı, eğitim süreçlerinin bir parçası hâline gelerek öğrenme ve öğretme biçimlerini dönüştürdüğü bir gelecek tasvir ediliyor.

Paylaş
Uluslararası Telekomünikasyon Birliği AI for Good Canvas of the Future Yapay Zekâ AI for Good Global Summit 2026

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

TÜBİSAD, “İşin Kitabını Yazanlar” video serisini başlattı
TÜBİSAD, “İşin Kitabını Yazanlar” video serisini başlattı
13 Ekim 2026 15:58
Bulut yatırımlarında doğru maliyet için toplam sahip olma maliyetine bakılmalı
Bulut yatırımlarında doğru maliyet için toplam sahip olma maliyetine bakılmalı
13 Ekim 2026 15:57
Yenilenen Virgosol, deneyimden doğan ürünlerle dünyaya açılıyor
Yenilenen Virgosol, deneyimden doğan ürünlerle dünyaya açılıyor
13 Ekim 2026 15:52
VARTA Tüketici Pilleri Bağımsız Şirket Olarak Faaliyetlerini Sürdürecek
VARTA Tüketici Pilleri Bağımsız Şirket Olarak Faaliyetlerini Sürdürecek
13 Ekim 2026 13:40
C-Prot, Deloitte Technology Fast 50 Türkiye 2026 listesine girdi
C-Prot, Deloitte Technology Fast 50 Türkiye 2026 listesine girdi
13 Ekim 2026 12:47
DDoS saldırıları abonelik modeliyle yaygınlaşıyor
DDoS saldırıları abonelik modeliyle yaygınlaşıyor
12 Ekim 2026 18:04
ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. ICT Media

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.