• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Yapı Kredi, raporlama altyapısını METRIC’in Monimetric çözümü ile güçlendirdi
Yapı Kredi, raporlama altyapısını METRIC’in Monimetric çözümü ile güçlendirdi

Yapı Kredi, raporlama altyapısını METRIC’in Monimetric çözümü ile güçlendirdi

ICT Media ICT Media
16 Haziran 2017 00:00
Paylaş

Yapı Kredi, METRIC tarafından geliştirilen Monimetric ürünü ile veri yönetimi ve denetim raporlama altyapısını geliştirdi. Monimetric ile Yapı Kredi operasyonel süreçlerinde yüzde 80, sistemler arası nesne transferlerinde ise yüzde 90’lık bir iyileşme kaydedildi.

Yapı Kredi, raporlama altyapı süreçlerini geliştirmek ve tek platformdan yönetmek için METRIC tarafından geliştirilen Monimetric ürününü tercih etti. Denetim ve regülasyon uyumlu, sade ve daha kapsamlı bir altyapı raporlama sistemi olan Monimetric ile Yapı Kredi operasyonel süreçlerini ve raporlama altyapısını yeniledi.

Monimetric ile sistemlerle kullanıcı senkronizasyonu, otomatik ve manuel yetkilendirme işlemlerini hızlandıran Yapı Kredi, operasyonel süreçlerini yüzde 80 oranında iyileştirdi. Sistemler arası nesne transferlerinde de yapılan otomasyon sonucu yüzde 90’lık bir gelişme kaydedildi. Bu geliştirmeler sonrasında bankanın operasyon ekiplerinin manuel raporlama ve takip sürelerinde önemli ölçüde azalma yaşanırken Monimetric ile sistemin izlenmesi ve anında müdahale edilmesi imkanları da elde edildi. BDDK ve İç Denetim sorgularına da uyumlu olan sistem, tüm parametrelerin tek bir ekranda izlenebildiği bir altyapı da sunarak önemli bir avantaj sağlıyor.

“Milyarlarca veriyi saniyeler içerisinde raporlayabiliyoruz”
Yeni sistem ile ilgili değerlendirmede bulunan Yapı Kredi Sistem Mühendisi Sinan Altıner, METRIC ile uzun yıllardır çalıştıklarını belirterek “METRIC’in özellikle bankacılık sektöründe yaptığı projeler ile öne çıkması ve bu alanda ciddi bir tecrübeye sahip olması, altyapımızı güncelleme konusunda hızlı aksiyon almamızı sağladı. Proje sonunda manuel iş yapış süreçlerimiz azaldığı gibi, zaman/iş gücü tasarrufu ile güvenli raporlamalarımız hız kazandı. Özellikle uygulamaların yönetiminden sorumlu teknik ekibimizin verimliliği arttı ve artık denetim ekiplerimiz istedikleri raporları kendileri de Monimetric üzerinden alabilir hale geldi” dedi.

Altıner sözlerine şöyle devam etti: “Yapı Kredi, 2016 yıl sonu itibarıyla 19 binden fazla çalışanı, Türkiye geneline yayılmış geniş şube ve ATM ağının yanı sıra devrim yaratan internet ve mobil bankacılık uygulamalarıyla da Türkiye’nin dijital bankası konumunda. Böylesine büyük bir yapı içerisinde, gelen yoğun istekleri doğru yetkilendirmek, nesne taşımak, sistem metriklerini izlemek ve yönetmek bizim için oldukça hassas ve önemli bir konu. Monimetric ile tek platformdan tüm süreçlerimizi yönetebiliyor, tüm ihtiyaçlarımızı hızla karşılayabiliyoruz. Uzun yıllardır işbirliğinde olduğumuz METRIC’in iş verimliliğini ve kalitesini artıran yeni çözümler üretmesinden memnuniyet duyuyoruz.”

“Denetim ekibinin istediği tüm raporlar anlık sunulabiliyor”
METRIC Yönetici Ortağı Kenan Bağcı ise yaptığı açıklamada, “Günümüzde veri gizliliği ve güvenliği tüm şirketler için oldukça önemli bir konu haline gelmiş durumda. İç teftişten yasal denetime kadar, verinin güvenilirliği ve denetimi şirketlerin öncelikleri arasında yer alıyor. Yapı Kredi’nin de en öncelikli ihtiyacı, denetim raporlaması ve süreçlerin otomatik yönetilmesiydi. Bu proje kapsamında Yapı Kredi için BT altyapısında bilgi güvenliği ve BDDK standartlarına uyumluluğu da dikkate alarak raporları ve verileri Monimetric uygulamamız ile yönetip uçtan uca süreci otomatikleştirdik. Artık Yapı Kredi, SAP Business Objects sistemlerini tek platform üzerinden yönetiyor, denetim ekibinin istemiş olduğu tüm raporları istedikleri seviyede anlık raporlayabiliyor. Bu süreçte Yapı Kredi’nin bizleri tercih etmiş olmasından gurur duyuyoruz.” dedi.

Paylaş
Yapı Kredi

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

ESB Genel Kurulu’nda Dijital Gelecek Şekillendi: Hedef, Yerli ve Güvenli Altyapı
ESB Genel Kurulu’nda Dijital Gelecek Şekillendi: Hedef, Yerli ve Güvenli Altyapı
4 Haziran 2025 11:25
TeamSense ile sürekli geribildirim, anlık aksiyon alma imkânı
TeamSense ile sürekli geribildirim, anlık aksiyon alma imkânı
3 Haziran 2025 17:25
Yatırımda yapay zekâ dönemi
Yatırımda yapay zekâ dönemi
3 Haziran 2025 17:21
SAP, iş odaklı yapay zekayla şirketlerin çalışma yöntemlerini yeniden tasarlıyor
SAP, iş odaklı yapay zekayla şirketlerin çalışma yöntemlerini yeniden tasarlıyor
3 Haziran 2025 17:17
Şirketlerin yüze 92’si müşteri deneyimini dijitalleştirerek rekabette öne geçmeye odaklandı
Şirketlerin yüze 92’si müşteri deneyimini dijitalleştirerek rekabette öne geçmeye odaklandı
3 Haziran 2025 17:15
150 bin dolarlık ‘Mektup’ yatırımı
150 bin dolarlık ‘Mektup’ yatırımı
3 Haziran 2025 17:11
ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.