
Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen “Yarını Kodlayanlar” projesinde yeni bir dönem daha başladı. Projenin yeni döneminde de ana hedef, çocuk ve gençlerin dijital yetkinliklerini artırarak onları dijital geleceğe hazırlamak olacak. Projenin sosyal etkisini ölçmek üzere üçüncü kez hazırlanan rapora göre, “Yarını Kodlayanlar” eğitimleriyle son 1 yılda 14 milyon TL’lik sosyal değer elde edildi. Böylece, proje için yapılan her 1 TL’lik yatırım 7,7 TL’lik sosyal getiri sağlarken, bir önceki döneme kıyasla sosyal getiride %75’lik artış kaydedildi. Ağustos 2016’dan bu yana Türkiye genelinde 260 bini aşkın çocuğa ulaşan “Yarını Kodlayanlar” projesiyle önümüzdeki bir yılda öğrenci, öğretmen ve aileler dahil 92 bin kişiye daha teknoloji eğitimi verilmesi hedefleniyor.
Dijital teknolojilerin büyük bir dönüştürücü güce sahip olduğunu belirten Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, şunları söyledi: “Başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere toplumun her kesiminin bu güçten faydalanmasını istiyoruz. ‘Yarını Kodlayanlar’ projesiyle, çocuklarımızı ve gençlerimizi dijital geleceğe hazırlayarak dijital toplumun bir parçası, hatta mimarları olmalarını hedefliyoruz. Amacımız, tüketen değil, üreten bir nesil yetişmesine katkı sağlamak. Bugüne kadar 81 ilde 260 bini aşkın çocuğumuza kodlama öğrettik. Önümüzdeki yıl öğrenci, öğretmen ve aileler dahil 92 bin kişiye daha teknoloji eğitimi vermeyi hedefliyoruz. Projemizin kapsamını ‘kardeş projelerle’ genişletmeye devam ediyoruz. ‘Bu Atıklar Kod Yazıyor’ projemizle 8 ilde kodlama sınıfları açtık. ‘Köy Okulları’ projemizle ülkemizin farklı noktalarındaki 30 köy okulunda tam donanımlı teknoloji sınıfları kurduk. ‘Yeşil Gezegen’ projemizle çocuklarımıza çevresel farkındalık eğitimleri vermeye başladık. ‘Yarını Kodlayanlar’ projemiz çocuklarımız, velilerimiz ve gönüllülerimiz üzerinde önemli ve olumlu yönde değişimler yaratmaya devam ediyor. Bu yıl üçüncü kez yayınladığımız sosyal etki raporuna göre, proje kapsamında son 1 yılda elde ettiğimiz toplam sosyal değer yaklaşık 14 milyon TL oldu. Projeye yaptığımız her 1 TL’lik yatırımın 7,7 TL değerinde sosyal getiri yarattığını gördük. Bir önceki dönemle karşılaştırdığımızda yarattığımız sosyal getiri %75 arttı. ‘Yarını Kodlayanlar’ çatısı altında genç nesilleri dijital geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz.”
Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise şöyle konuştu: “Türkiye Vodafone Vakfı işbirliği ile başlattığımız ve binlerce çocuğun hayatına dokunan ‘Yarını Kodlayanlar’ projemizde yeni bir döneme daha başlamanın haklı sevinci ve gururu içerisindeyiz. Geçtiğimiz süreç kodlama bilmenin, okuma yazma bilmek kadar önemli olduğunu bizlere göstermiş oldu. Biz de projemiz ile ülkemizin yaşadığı dijital dönüşüme öncü olan süreçler geliştirerek, çocukların, geleceğin dijital dünyasına hazırlanmasına katkı sağlamaya gelecek dönemde de devam edeceğiz. ‘Yarını Kodlayanlar’ projemizin sosyal etkisini ölçmek amacıyla hazırlanan rapora göre öğrencilerimiz, velilerimiz ve gönüllülerimiz üzerinde ‘Yarını Kodlayanlar’ eğitimleriyle son 1 yılda 14 milyon TL’lik sosyal değer elde edilmiştir. Projemiz kapsamında yaratmış olduğumuz bu sosyal etkinin gelecek dönemde de artarak devam etmesini gönüllülerimizin, velilerimizin ve öğrencilerimizin desteğiyle sağlamayı hedefliyoruz. ‘Yarını Kodlayanlar’ projemizi köy okullarında açtığımız teknoloji ve kodlama sınıflarıyla, çocuklarda çevre bilinci ve afet farkındalığı yaratmayı amaçladığımız ‘Yeşil Gezegen’ projemizle zenginleştirerek binlerce çocuğumuzun hayatına dokunmış olduk. Projemizin gelecek döneminde de çocuklarımızı teknolojiyle buluşturmak için çalışacağız. Türkiye’nin dijital dönüşümüne katkı sağlamaya ve gelecek nesilleri kodlamayla tanıştırmaya devam edeceğiz.”