• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Yatırım yüzde 26 arttı
Yatırım yüzde 26 arttı

Yatırım yüzde 26 arttı

ICT Media ICT Media
11 Mayıs 2021 00:00
Paylaş

Girişimlere 3 ayda 520 milyon dolar yatırım yapıldı

StartupCentrum verilerine göre, 1 Ocak 2021 ile 31 Mart 2021 tarihleri arasında Türkiye startup ekosisteminde 520 milyon dolar yatırım yapıldı. 2021’in ilk çeyreğinde yapılan yatırım miktarı 2020 yılının tamamında yapılan toplam yatırım miktarının 3 katına ulaştı.

Global startup topluluğu StartupCentrum tarafından hazırlanan 2021-1. Çeyrek Türkiye Startup Ekosistemi Yatırım Raporu’na göre, Türkiye startup ekosisteminde 520 milyon dolar yatırım yapıldı. Yatırım adedi olarak 2020’nin son çeyreğine göre yüzde 26 oranında, yatırım miktarı yönünden son çeyreğe göre 18 kat artış gerçekleşti.

2020 yatırımları 3 ayda 3’e katlandı

Rapora göre, 2021’in ilk 3 ayında yapılan yatırım miktarı 2020 yılının tamamında yapılan toplam yatırım miktarının 3 katına ulaştı. Yatırım alan girişimlerin yüzde 77’si İstanbul, yüzde 14’ü Ankara merkezli. Yatırım alan girişimlerin sektörel dağılımı incelendiğinde en çok yatırım alan sektörün 15 yatırımla oyun sektörü olduğu görülüyor.

Yatırım şampiyonu oyun sektörü



Türkiye startup ekosisteminin ve oyun sektörünün altın çağını yaşadığını belirten IFASTURK Eğitim, Ar-Ge ve Destek Kurucusu Mesut Şenel, “2021’in ilk çeyreğinde yapılan yaklaşık dört yatırımdan biri oyun sektörüne yapıldı. 2021 yılı ilk çeyrek verilerine bakarak Türkiye girişim ekosisteminin ve oyun sektörünün global çapta başarılarla adından çok daha fazla söz ettireceğini söylemek mümkün. Girişimcileri devlet destek ve teşvikleri konularında destek sağlayarak hedeflerine emin adımlarla ilerlemelerine yardımcı oluyoruz.” dedi.

Paylaş
StartupCentrum IFASTURK Mesut Şenel teknoloji gündemi bilişim gündemi

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Pyhton ile yapay zeka eğitiminde 34 kadın daha mezun oldu
Pyhton ile yapay zeka eğitiminde 34 kadın daha mezun oldu
16 Ekim 2025 18:11
"5G'de abone başı en yüksek kapasite kullanım hakkına sahip olduk"
16 Ekim 2025 15:35
MongoDB, Mobil Desteğini Sona Erdirdi: Couchbase’e Geçme Zamanı
MongoDB, Mobil Desteğini Sona Erdirdi: Couchbase’e Geçme Zamanı
16 Ekim 2025 14:44
TCL ve F-Secure İşbirliği: Bağlantı Çözümlerine İleri Düzey Siber Güvenlik Entegre Ediliyor
TCL ve F-Secure İşbirliği: Bağlantı Çözümlerine İleri Düzey Siber Güvenlik Entegre Ediliyor
16 Ekim 2025 14:41
Türk Girişimi AirCar’dan Rekor: Uçan Arabaya Bir Haftada 100 Ön Sipariş
Türk Girişimi AirCar’dan Rekor: Uçan Arabaya Bir Haftada 100 Ön Sipariş
16 Ekim 2025 14:39
SAP ve Wtech İşbirliğiyle 34 Genç Kadın Yapay Zeka Uzmanı Yetişti
SAP ve Wtech İşbirliğiyle 34 Genç Kadın Yapay Zeka Uzmanı Yetişti
16 Ekim 2025 14:36
ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.