• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Yaz geldi, klimalar çarpmasın!
Yaz geldi, klimalar çarpmasın!

Yaz geldi, klimalar çarpmasın!

ICT Media ICT Media
18 Haziran 2018 00:00
Paylaş

Sıcakların artmasıyla birlikte klima sezonu açıldı. Oda ısısını düşürerek konforlu bir ortam yaratmak için kullandığımız klimalar bilinçli kullanılmadığında çeşitli hastalıklara davetiye çıkarabildiği gibi kullanıcıları ekonomik açıdan da zora sokuyor. Uzmanlar, klima seçiminin ihtiyaca göre yapılması gerektiğini belirterek klima bakımının her yıl ciddi ve düzenli olarak kontrol edilmesinin önemli olduğunu söylüyor.

Yazın sıcağından korunabilmek için hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline dönüşen klimalar, yanlış kullanıldığında daha büyük zararları beraberinde getirebiliyor. Klimaların bilinçsiz kullanımı çeşitli hastalıklara yol açabildiği gibi ihtiyaca uygun tercih edilmeyen klimalar kullanıcıları ekonomik açıdan zora sokuyor. Yanlış konumlandırılmış, aşırı soğuk hava üfleyecek şekilde ayarlanmış, ani soğutan, kalitesiz, filtre temizliği yapılmayan klimalar, kas ağrıları başta olmak üzere tutulmalara, enfeksiyon hastalıklarına ve alerjik reaksiyonlara yol açabiliyor. Ev ve iş yerlerinin ihtiyacına göre tercih edilmeyen klimalar ise kullanıcılara ekstra fatura masrafları çıkartıyor.

“Hatalı kullanımlar hasta ediyor, ekonomik açıdan zora sokuyor”

Klima kaynaklı sağlık problemlerinin genellikle bilinçsiz veya aşırı kullanım sebebiyle görüldüğünü hatırlatan Teknoloji perakendeciliğinin öncü firmalarından İstanbul Bilişim’in Genel Müdür Levent Menteşe, ‘’Yapılan araştırmalara göre Türkiye’deki ev tipi klima modellerinde %20’ye yakın artış yaşandığını gözlüyoruz. Sıcaklıkların artmasıyla klima satışları da önemli ölçüde arttı. Tabi bu başka problemleri de beraberinde getiriyor. Öncelikle klimaların sağlığımızı bozmaması için gerekli bakım ve temizliği yaptırmanızda büyük fayda var. Klimaların bakımı ve temizliğinin her yıl ciddi ve düzenli olarak yapılması çok önemlidir. Bakteri filtresi kullanılmalıdır. 25 derecelik sıcaklık en uygun ısı derecesidir. Ortamın aşırı soğutulmamasına dikkat edilmelidir. Klimaların üflediği havaya direkt maruz kalmamaya özen gösterilmelidir. Tercih edilecek klima ihtiyaca uygun olmalıdır. Bu ekonomik açıdan oldukça önemidir.’’ açıklamasında bulundu.

Klimaların soğutma ihtiyacını ifade eden ölçü biriminin BTU olarak adlandırıldığını dile getiren Levent Menteşe, ‘’Klima alınırken soğutulacak alanın hesaplanması alınacak olan klimanın BTU değerini belirler. Klimanın bir saatlik sürede ortamdan taşıdığı ısı miktarını gösteren BTU değeri arttıkça klimanın maddi değeri de artış gösterir. Bu açıdan klima seçerken soğutulacak alana göre BTU değeri belirlemek kullanıcılara verimlilik ve ekonomik yönden kolaylık sağlar. Oda metrekaresinin 2,2’ye bölünerek 1000 ile çarpılması sonucu yaklaşık BTU değeri hesaplanır. Klima seçimi yaparken en önemli ölçüt soğutulacak alanın BTU değerinin iyi bilmesidir.’’ ifadelerini kullandı.

Paylaş
Levent Menteşe Klima İstanbul Bilişim

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

ESB Genel Kurulu’nda Dijital Gelecek Şekillendi: Hedef, Yerli ve Güvenli Altyapı
ESB Genel Kurulu’nda Dijital Gelecek Şekillendi: Hedef, Yerli ve Güvenli Altyapı
4 Haziran 2025 11:25
TeamSense ile sürekli geribildirim, anlık aksiyon alma imkânı
TeamSense ile sürekli geribildirim, anlık aksiyon alma imkânı
3 Haziran 2025 17:25
Yatırımda yapay zekâ dönemi
Yatırımda yapay zekâ dönemi
3 Haziran 2025 17:21
SAP, iş odaklı yapay zekayla şirketlerin çalışma yöntemlerini yeniden tasarlıyor
SAP, iş odaklı yapay zekayla şirketlerin çalışma yöntemlerini yeniden tasarlıyor
3 Haziran 2025 17:17
Şirketlerin yüze 92’si müşteri deneyimini dijitalleştirerek rekabette öne geçmeye odaklandı
Şirketlerin yüze 92’si müşteri deneyimini dijitalleştirerek rekabette öne geçmeye odaklandı
3 Haziran 2025 17:15
150 bin dolarlık ‘Mektup’ yatırımı
150 bin dolarlık ‘Mektup’ yatırımı
3 Haziran 2025 17:11
ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.