
Evden veya farklı ortamlardan mobil iletişimin günümüzde giderek artması nedeniyle, siber saldırılara karşı hem kendimizin hem de çalıştığımız şirketin veri ve erişim güvenliği büyük önem kazandı. Mikrolink şirketinin, 20 yıllık birikimiyle geliştirdiği, yeni nesil siber güvenlik teknolojileriyle sektörde çığır açtı.
Açık Holding’in, 7 ülkedeki 13 şirketiyle iletişim teknolojileri alanında faaliyet gösteren şirketi Mikrolink, geleneksel VPN sisteminin gelecek neslin yeni VPSC teknolojisini geliştirerek, BT güvenliğinin en büyük iki temel sorununa çözüm getirdi: Birincisi, kurumsal ağlara yüksek güvenli erişim ve iletişim, ikincisi de yeni nesil güvenli veri yedekleme ve geri yükleme. Küresel pazarda çığır açan bu yeni teknolojiler, dışarıdan müdahale ve manipülasyona kesinlikle izin vermeyerek, siber saldırıları daha oluşmadan engelliyor.
Mikrolink Bilişim Genel Müdür Yardımcısı Beste Uçak, Türkiye’nin 2019 yılında, dünyada siber saldırıların hedefi olan 5’inci ülke olduğunu hatırlattı. Türkiye’deki bilgisayarların %42’sinde yazılım açığı bulunduğunu bildiren Uçak şunları söyledi: “Mikrolink olarak, veri güvenliği ve siber saldırılara karşı yüksek düzeyde güvenlik sağlıyoruz. Türkiye’nin ve Avrupa’nın büyük kurum ve şirketlerinin de tercihi olan iki ürünümüzle, bilişim sektöründe anahtar bir rol üstleniyoruz. Milli, yerli ve rakipsiz ürünlerimizle elde ettiğimiz başarıyla, küresel pazarda yakından takip edilen bir teknoloji şirketi olmanın gururunu yaşıyoruz. Geliştirdiğimiz yeni nesil sayTRUST VPSC (Virtuel Private Secure Communikation), geleneksel VPN (Virtual Private Network) teknolojisine göre, kurumsal ağlara yüksek güvenli erişim sağlayan geleceğin teknolojisidir. Siber saldırı veya manipülasyona izin vermeyen, yüksek güvenli iletişim, erişim ve veri transferi çözümüdür. VPN uygulamaları ile çalışan kullanıcılar, LAN-LAN metoduyla şirket ağına güvenli olmayan bir ortamdan bağlandıkları için,hem kendi verileri, hem de şirket verilerinin güvenliği açısından siber suçlularına kolay bir zemin oluşturmaktadırlar. sayTRUST’un sekiz katmanlı güvenlik sistemi, hem sunucunuzun RAM’ini, hem de bağlantı hattını koruma altına alarak, siber saldırıları baştan oluşmadan engeller. Hiçbir zaman bir ağdan başka bir ağa (Network to Network) bağlantı kurulmadığı için, VPN’le yaşanan kullanım ve güvenlik sorunlarına VPSC teknolojisi izin vermez.
BT altyapıları için yüksek güvenlik ve performans sunan diğer ürünümüz sayFUSE (Fast Universal Storage Engine) ise, yeni nesil üst düzey veri yedekleme ve geri yükleme platformudur. Sektörde, saatte 50 TB depolama ve 18 TB fiziki veri yedeklemesi yapan tek cihazdır. Güvenli, hızlı, ölçeklenebilir ve verimli bir sunucu olan sayFUSE, depolama, yedekleme ve arşiv işlemlerini tek bir cihazda birleştirdiği için ciddi bir enerji ve alan tasarrufu sağlar.”
Uçak, bilişim teknolojileri şirketi olarak, ileri teknoloji ürünlerle geleceği şekillendirdiklerini söyledi. 7 ülkedeki 13 şirketle faaliyet gösterdiklerini bildiren Uçak, “Türkiye başta olmak üzere, bulunduğumuz ülkelerde Vodafone, Turkcell, Türk Telekom, Ericsson, Huawei ve Nokia gibi lider mobil operatörlerinin ve vendorların stratejik çözüm ortağıyız. Zayıf akım, fiber optik, network altyapı, kurulum, bakım, destek ve denetim hizmetleri veriyoruz. Almanya’daki şirketimizle, belediyeler, havalimanları, Deutsche Telekom ve Telefonica gibi kuruluşlarla çalışıyoruz. Ayrıca Fiber optik bağlantı ekipmanları üretimimiz dışında, özellikle veri merkezi çözümlerimiz, bina yönetim sistemlerimiz, bulut hizmetlerimiz, geliştirdiğimiz varlık sensörlerimiz ve BMS, PMS alanında sunduğumuz farklı ürün, çözüm ve hizmetlerle global pazarın önemli oyuncuları arasında yer alıyoruz.” diye konuştu.