• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Yeni Nesil Eğitimin Dinamikleri “Dijital Eğitim Merkezi” ile Yeniden Tanımlanıyor
Yeni Nesil Eğitimin Dinamikleri “Dijital Eğitim Merkezi” ile Yeniden Tanımlanıyor

Yeni Nesil Eğitimin Dinamikleri “Dijital Eğitim Merkezi” ile Yeniden Tanımlanıyor

ICT Media ICT Media
29 Eylül 2020 00:00
Paylaş
8 yıl önce başlattığı “Dijital Dünya Okulu” projesi ile eğitimde dönüşüme liderlik eden Bahçeşehir Koleji, kurduğu “Dijital Eğitim Merkezi” ile yeni nesil eğitimin dinamiklerini yeniden tanımlıyor.
Türkiye genelindeki kampüslerinde pilot uygulama ile başlattığı Dijital Eğitim Merkezi; öğretmenlere yönelik teknolojik formasyon eğitimlerinin yanı sıra hibrit öğretmen kavramı, dijital içerik yaratımı, sosyal medya ve güvenlik gibi konu başlıklarında faaliyet gösterecek.

Öğretmenler Önce Ders Alacak Sonra Tasarlayacak

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, öğrencilerin teknolojiyi kullanan, üreten bireyler olarak yetiştiğine dikkat çekiyor ve “Geleceğin liderlerini yetiştiren öğretmenler de bu nedenle sadece teknolojiye entegre değil, teknolojiyi kullanarak üretim ve proje yapabilecek donanıma sahip. Dijital eğitim merkezi tam olarak bunu karşılıyor. Çünkü bünyesinde eğitim teknolojilerini barındıran donanım, yazılım ve bunları içeriğe dönüştürebilecek, dijital ürün geliştiren ekipler yer alacak. Çünkü öğretmen ne kadar çok hayal eder ve üretir ise öğrencilerin vizyonu o kadar gelişmiş olacak” diyor.


“Dijital Eğitim Liderleri Oluşturuyoruz”


Bahçeşehir Koleji genel müdürü Özlem Dağ, öğretmenlerin eğitim sürecinin önemine vurgu yaptı ve “Bahçeşehir Kolejine ilk kez adım atan her öğretmen bu merkezde 25 saat eğitim programı alacak, bu öğrenme süreci hiç bitmeyecek. Kolej bünyesindeki her öğretmenimiz “dijital eğitim lideri” olarak yoluna devam edecek. Öğretmenlerimiz hem öğrenmeye hem de öğretmeye hazır. Dijital eğitim merkezinde öğretmenlerimizin her biri ‘hibrit öğretmen’ olacak” dedi.
Eğitim camiasının pandemi ile birlikte dijital dönüşüm içinde olduğuna değinen Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü; ‘Eğitim müfredatını buna göre zenginleştirme ve entegre etme çabamız hız kesmeden devam ediyor. Eğitim teknolojisini üretebilen, Metodbox ve SeeMeet gibi dijital eğitim programlarını Türkiye’ye kazandıran bir kurumuz. Amaçlarımızın başında vizyonu olan, inovatif gençler yetiştirmek var. Bu bizim en önemli ilkelerimizin başında geliyor” dedi.

100’ün üzerinde yazılımcı, 16 eğitim içerik yöneticisi ve sahada 12.500 kişilik bir eğitim kadrosuna sahip olduklarının altını çizen Özlem Dağ “dijital pedagoji” ve “dijitalleşme” kavramlarının doğru anlaşılması ve uygulanmasının önemine de değindi.

“6 Kampüste Uygulama Ofisi Alınacak”


Bahçeşehir Koleji Eğitim ve Eğitim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür yardımcısı Dr. Özge Aslan ise hibrit öğretmen kavramının artık sıklıkla kullanılacağını belirtti. Saha uygulamalarından yeni keşiflerin çıkması için ilk etapta 6 kampüs belirlendiğini söyledi.
Aslan: “Dijital Eğitim Merkezi; Bahçeşehir Koleji İzmir 50. Yıl, Ankara Balgat kampüsü ile İstanbul’da Avrupa yakasında 2, Anadolu yakasında 2 olmak üzere toplamda 6 ayrı okulda kurulacak. Bu merkezde Ar-Ge çalışmaları ile içeriğimiz genişleyecek. En son teknolojiler ile donatılmış yepyeni eğitim tasarımları öğretmenlerimizin ellerinden çıkacak. Öğrenciler de bu vizyon ile gelişecek” dedi.

Paylaş
dijitalleşme eğitim Bahçeşehir Üniversitesi Yenilik it haberleri teknoloji gündemi bilişim haberleri bilişim gündemi

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Türkiye Perakende Ekosistemi 500 Milyar TL’lik Tehdit Altında
Türkiye Perakende Ekosistemi 500 Milyar TL’lik Tehdit Altında
11 Ağustos 2025 15:37
Bilişimin Öncüsü Prof. Dr. Aydın Köksal Anısına Ödül Yarışması Başlıyor
Bilişimin Öncüsü Prof. Dr. Aydın Köksal Anısına Ödül Yarışması Başlıyor
11 Ağustos 2025 15:30
TBD’den “E-İmza ve Sahte Diploma” Açıklaması: “Siber Vatanın Surlarında Gedik Açıldı”
TBD’den “E-İmza ve Sahte Diploma” Açıklaması: “Siber Vatanın Surlarında Gedik Açıldı”
8 Ağustos 2025 19:36
Bilişim 500 Araştırması Sonuçları Açıklandı
Bilişim 500 Araştırması Sonuçları Açıklandı
8 Ağustos 2025 16:47
KKTC Trafiğinde Türkiye İmzası: 150 Yapay Zekâ Destekli Kamera Sistemi Kuruluyor
KKTC Trafiğinde Türkiye İmzası: 150 Yapay Zekâ Destekli Kamera Sistemi Kuruluyor
7 Ağustos 2025 12:50
Lojistikte Yeni Dönem: 5G destekli dijital ikizler sektöre yön verecek
Lojistikte Yeni Dönem: 5G destekli dijital ikizler sektöre yön verecek
7 Ağustos 2025 11:55
ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.