• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Yenilikçi ve İleri Teknolojiler Girişim Sermayesi Fonu'nun ilk yatırımı BEAM Teknoloji'ye yapıldı
Yenilikçi ve İleri Teknolojiler Girişim Sermayesi Fonu'nun ilk yatırımı BEAM Teknoloji'ye yapıldı

Yenilikçi ve İleri Teknolojiler Girişim Sermayesi Fonu'nun ilk yatırımı BEAM Teknoloji'ye yapıldı

ICT Media ICT Media
13 Nisan 2023 17:53
Paylaş

SSB öncülüğünde kurulan Yenilikçi ve İleri Teknolojiler Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, ilk yatırımını BEAM Teknoloji’ye yaptı. Fonun orta vadede 1 milyar TL büyüklüğe ulaşması bekleniyor.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından, savunma sanayiinin dışa bağımlılığını azaltmak ve yenilikçi teknolojiler ile girişimcilere destek olmak amacıyla başlatılan Yenilikçi ve İleri Teknolojiler Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun ilk yatırımı Beam Teknoloji’ye yapıldı. Gerçekleşen ilk yatırıma ilişkin Ankara’da düzenlenen imza törenine SSB Başkanı İsmail Demir’in yanı sıra SSTEK Genel Müdürü Ahmet Çağrı Özer, Beam Teknoloji Genel Müdürü Mehmet Çakır, Kalkınma Girişim Sermayesi Portföy Yönetim Genel Müdürü Elif Altuğ, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Halil Öztop, Vakıf Katılım Bankası Genel Müdürü Osman Çelik, Ziraat Katılım Bankası Bölüm Başkanı Emre Birgen ile savunma sektörü temsilcileri katıldı.

SSB Başkanı Demir törende yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde oluşturulan "Küresel Güç Vizyonu"na uygun şekilde, yol gösterici bir Türkiye için, Türk savunma sanayiini özgün tasarım ve ileri teknoloji yetenekleriyle küresel bir oyuncu haline getirmeyi hedefliyoruz. Başkanlığımız himayesinde, SSTEK öncülüğünde, Vakıf Katılım, Ziraat Katılım ve Türkiye Kalkınma ve Yatırım bankalarının ortaklığı ile Yenilikçi ve İleri Teknolojiler Katılım Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nu kurduk. Bu fonla amacımız, savunma sanayimizin dışa bağımlılığını azaltmak kadar, özellikle yurtdışında derin teknolojiler olarak adlandırılan yenilikçi teknolojilere ve girişimcilere destek olmaktırFonumuzun ilk yatırımını siber güvenlik alanında faaliyet gösteren Beam Teknoloji A.Ş.’ye yapma kararını bugün imza altına alacağız. Fonumuzun Ar-Ge firmalarının da katılımı ile yatırımlarını hızlandırması ve orta vadede 1 MİLYAR TL fon büyüklüğüne ulaşmasını beklemekteyiz.”

 

Paylaş
SSB Yenilikçi ve İleri Teknolojiler Girişim Sermayesi Yatırım Fonu BEAM Teknoloji SSTEK Kalkınma Girişim Sermayesi

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

ESB Genel Kurulu’nda Dijital Gelecek Şekillendi: Hedef, Yerli ve Güvenli Altyapı
ESB Genel Kurulu’nda Dijital Gelecek Şekillendi: Hedef, Yerli ve Güvenli Altyapı
4 Haziran 2025 11:25
TeamSense ile sürekli geribildirim, anlık aksiyon alma imkânı
TeamSense ile sürekli geribildirim, anlık aksiyon alma imkânı
3 Haziran 2025 17:25
Yatırımda yapay zekâ dönemi
Yatırımda yapay zekâ dönemi
3 Haziran 2025 17:21
SAP, iş odaklı yapay zekayla şirketlerin çalışma yöntemlerini yeniden tasarlıyor
SAP, iş odaklı yapay zekayla şirketlerin çalışma yöntemlerini yeniden tasarlıyor
3 Haziran 2025 17:17
Şirketlerin yüze 92’si müşteri deneyimini dijitalleştirerek rekabette öne geçmeye odaklandı
Şirketlerin yüze 92’si müşteri deneyimini dijitalleştirerek rekabette öne geçmeye odaklandı
3 Haziran 2025 17:15
150 bin dolarlık ‘Mektup’ yatırımı
150 bin dolarlık ‘Mektup’ yatırımı
3 Haziran 2025 17:11
ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.