• Biz Kimiz
  • Künye
logo
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
    • Etkinlik Haberleri
  • Haberler
    • Gündem
    • Bilişim
    • Telekom
    • Savunma
    • Enerji
    • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Yerli teknoloji şirketi Bulutistan, Ak Portföy’den yatırım aldı
Yerli teknoloji şirketi Bulutistan, Ak Portföy’den yatırım aldı

Yerli teknoloji şirketi Bulutistan, Ak Portföy’den yatırım aldı

25 Kasım 2020 00:00
Paylaş

Ak Portföy, 2019 yılında Deloitte tarafından Türkiye’nin en hızlı büyüen teknoloji şirketi seçilen Bulutistan’ın %25’ini satın aldı.

İSon dört yıllık gelir rakamındaki yüzde 9,682’lik büyüme ile Türkiye’nin en hızlı büyüyen yerli teknoloji şirketi olarak dikkat çeken Bulutistan son yatırımla birlikte bulut teknolojileri dünyasındaki global oyuncular arasındaki yerini pekiştirdi. 2015 yılında Begim Anıl Başlıgil ve Orçun Murat Özalp tarafından kurulan şirketin %25’i Ak Portföy Yönetimi A.Ş. Birinci ve İkinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu tarafından satın alındı. Bulut sistem entegratörü olarak veri depolama ve bulut yönetimi gibi hibrit bulut çözümleri sunan Bulutistan, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesindeki en hızlı büyüyen teknoloji firmalarının belirlendiği Deloitte Technology Fast 500 EMEA 2019 listesinde EMEA bölgesinin en hızlı büyüyen 20. teknoloji şirketi olmuştu.

“TürkCorn olma hedefiyle çıktığımız bu yolda aldığımız destek gurur verici”

Ak Portföy’den aldıkları yatırımın yeni hedefler için önemli bir ilham kaynağı olduğunu belirten Bulutistan Kurucu Ortağı Orçun M. Özalp, “Yüzde 100 Türk sermayesiyle kurulan bir teknoloji şirketi olarak bugün hem Türkiye’de hem de uluslararası arenada kanıtladığımız başarıların meyvelerini topladığımızı görmekten mutluluk duyuyoruz. Şirketimizin değerini 1 milyar dolar ve üzerine taşıyarak Türkiye’den bir “unicorn şirketi” çıkarma ve Türkcorn olma hedefiyle ilerlediğimiz bu yolda Ak Portföy'den aldığımız destek ise gurur verici. 2019 yılında dolar bazında %29 büyüyerek büyük bir ivme kazanan bulut pazarının önemli oyuncularından biri olmaya ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Beş yılda pek çok ödülün de sahibi oldu

Henüz beş yıl önce kurulan ve kısa zamanda kaydettiği başarılarla pek çok ödüle layık görülen yerli teknoloji şirketi, son olarak IBM Beacon Awards yarışmasında Outstanding Solution Winner ödülünün sahibi oldu. Aynı yarışmada daha önce iki kez Best Practice Award ödülü alan Bulutistan, aynı zamanda bu yılki Deloitte Technology Fast 500 EMEA listesine giren 21 Türk şirketi arasında da yer alıyor.

Paylaş
Ak Portföy Deloitte İSon Deloitte Technology Fast 500 EMEA 2019

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

TÜBİSAD, “İşin Kitabını Yazanlar” video serisini başlattı
TÜBİSAD, “İşin Kitabını Yazanlar” video serisini başlattı
13 Ekim 2026 15:58
Bulut yatırımlarında doğru maliyet için toplam sahip olma maliyetine bakılmalı
Bulut yatırımlarında doğru maliyet için toplam sahip olma maliyetine bakılmalı
13 Ekim 2026 15:57
Yenilenen Virgosol, deneyimden doğan ürünlerle dünyaya açılıyor
Yenilenen Virgosol, deneyimden doğan ürünlerle dünyaya açılıyor
13 Ekim 2026 15:52
VARTA Tüketici Pilleri Bağımsız Şirket Olarak Faaliyetlerini Sürdürecek
VARTA Tüketici Pilleri Bağımsız Şirket Olarak Faaliyetlerini Sürdürecek
13 Ekim 2026 13:40
C-Prot, Deloitte Technology Fast 50 Türkiye 2026 listesine girdi
C-Prot, Deloitte Technology Fast 50 Türkiye 2026 listesine girdi
13 Ekim 2026 12:47
DDoS saldırıları abonelik modeliyle yaygınlaşıyor
DDoS saldırıları abonelik modeliyle yaygınlaşıyor
12 Ekim 2026 18:04
ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. ICT Media

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.