• Biz Kimiz
  • Künye
logo
Fonbulucu Banner
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Planlanan Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
  • Etkinliklerimizden Haberler
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
Fonbulucu Banner
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Yeşilay oyun ve sosyal medya bağımlılığını masaya yatırıyor
Yeşilay oyun ve sosyal medya bağımlılığını masaya yatırıyor

Yeşilay oyun ve sosyal medya bağımlılığını masaya yatırıyor

ICT Media ICT Media
22 Kasım 2017 00:00
Paylaş

Teknoloji bağımlılığına karşı toplumda farkındalık oluşturmak isteyen Yeşilay, 27-28 Kasım tarihlerinde 4. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi’ni düzenliyor. 15 ülkeden alanında uzman isimler mobil telefon bağımlılığı, online oyun bağımlılığı, halk sağlığı ve bağımlılık, çocuklarda online oyun bağımlılığı, internet ve sosyal medya bağımlılığı, siber zorbalık konularını masaya yatıracak.

97 yıldır bağımlılık alanında faaliyet gösteren Yeşilay, Kültür, Toplum ve Aile Vakfıyla birlikte teknoloji bağımlılığına karşı toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla 27-28 Kasım tarihlerinde İstanbul WOW Kongre Merkezi’nde 4. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi’ni düzenliyor. Açılını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı, 15 ülkeden alanında uzman 35 konuşmacının katılacağı ve bildiri sunacağı kongrede mobil telefon bağımlılığı, online oyun bağımlılığı, halk sağlığı ve bağımlılık, çocuklarda online oyun bağımlılığı, internet ve sosyal medya bağımlılığı, siber zorbalık konuları tartışılacak. Yeşilay’ın bu yıl dördüncüsünü düzenlediği kongre, dünya sağlık otoriteleri tarafından teknoloji bağımlılığı alanında örnek çalışma olarak gösteriliyor.

Teknoloji bağımlılığı tehdit eder boyutta

Teknolojik alanda yeni nesil araçların hızlı gelişmesi ve yaygınlaşmasının beklenmedik olumsuz sonuçları da beraberinde getirdiğini belirten Yeşilay uzmanları, özellikle gelişmiş ülkelerde yapılan araştırmaların teknoloji bağımlılığı oranlarının genç nüfusu ve halk sağlığını tehdit edecek boyutlara ulaştığını ve çok önemli sosyal ve bireysel sorunlara yol açtığını gözler önüne serdiğini kaydediyor. Dünya genelinde teknoloji ve iletişim araçlarının hızla gelişmesine karşın teknolojinin bilinçli kullanımı konusundaki farkındalığın eksik olduğunu bildiren Yeşilay uzmanları, teknoloji bağımlılığı alanında yeni stratejilerin ve alternatif yaklaşımların geliştirilmesi için çok sayıda uluslararası kurum ve kuruluşa önemli bir fırsat sunacak olan kongrenin teknolojinin bilinçli kullanımı konusunda farkındalığı yüksek nesillerin yetişmesine de katkı sağlayacağını belirtiyor.

Alanında uzman 35 konuşmacı İstanbul’da

4. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi’ne 15 ülkeden alanında uzman 35 konuşmacı katılacak. Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı kongrenin ilk oturumu Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ tarafından yönetilecek. Yale Üniversitesinden Prof. Marc Potenza, Indiana Üniversitesi’nden Prof. Jae Hook Lee, Prof. Dr. Kemal Sayar, Prof. Dr. Nabi Avcı, Prof. Daria Kuss, Dr. Jiang Long, Prof. Wei Hao, Dr. Esra Albayrak, Dr. Afarin Rahimi-Movaghar, Prof. Dr. Medaim Yanık, Prof. Dr. Peyami Çelikcan, Dr. Alyaziya Al-Mazrouei gibi alanında uzman 35 isim teknoloji bağımlılığı konusunu masaya yatıracak.

27-28 Kasım tarihleri arasında, İstanbul WOW Otel ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan kongreye yurt içi ve yurt dışından katılmak isteyenler http://technologyaddiction.org/ üzerinden kayıt yaptırıp, ücretsiz olarak katılabilecekler.

Paylaş
Yeşilay oyun siber zorbalık Sosyal medya

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Mplus Türkiye 2025 yılında yapay zekâ odaklı büyümesini sürdürdü
Mplus Türkiye 2025 yılında yapay zekâ odaklı büyümesini sürdürdü
21 Ocak 2026 14:49
212 liderliğinde yapay zekâ girişimi Qrambo’ya yatırım yapıldı
212 liderliğinde yapay zekâ girişimi Qrambo’ya yatırım yapıldı
21 Ocak 2026 14:46
TD SYNNEX, 2025 AWS İş Ortağı Ödülleri’nde birden fazla ödülün sahibi oldu
TD SYNNEX, 2025 AWS İş Ortağı Ödülleri’nde birden fazla ödülün sahibi oldu
20 Ocak 2026 12:06
KKTC’de Akıllı Ulaşım Dönemi: Yerli Teknolojiyle Trafikte Yeni Sayfa
KKTC’de Akıllı Ulaşım Dönemi: Yerli Teknolojiyle Trafikte Yeni Sayfa
17 Ocak 2026 13:17
Dijital finansta müşteri deneyimi güvenli orkestrasyonla dönüşüyor
Dijital finansta müşteri deneyimi güvenli orkestrasyonla dönüşüyor
16 Ocak 2026 14:56
TD SYNNEX, 2025 mali yılı dördüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı
TD SYNNEX, 2025 mali yılı dördüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı
16 Ocak 2026 12:21
ICT MEDIA DERGİSİ OCAK 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ OCAK 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.