• Biz Kimiz
  • Künye
logo
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
    • Etkinlik Haberleri
  • Haberler
    • Gündem
    • Bilişim
    • Telekom
    • Savunma
    • Enerji
    • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Z kuşağının cebinde 100 milyar var
 Z kuşağının cebinde 100 milyar var

Z kuşağının cebinde 100 milyar var

29 Mart 2021 00:00
Paylaş

AdColony ile Global Web Index tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre, günde ortalama 4 saat 15 dakika telefonda geçirdikleri vakit ile Z kuşağı mobil alışverişin en güçlü grubu olarak görülüyor. 100 milyar dolar harcama potansiyeline sahip Z kuşağının yüzde 81'i, markaların samimi olması gerektiğini düşünüyor.

AdColony ve Global Web Index’in dijitale de yön veren Z jenerasyonunu anlamak için gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Z kuşağının yüzde 81’i markaların eğlenceli ve samimi içerikler üretmesi gerektiğini düşünüyor. Benzer düşünceyi paylaşan Y kuşağında bu oran yüzde 78, X kuşağının ise yüzde 73. 

Mobilde ortalama 4 saat 15 dakika online kalıyorlar

Tüketim alışkanlıkları üzerinde yapılan ölçümle 100 milyar dolar harcama güçleri bulunduğu belirlenen araştırmaya göre, Z kuşağı günde ortalama 4 saat 15 dakika telefonda vakit geçiriyor. Z kuşağı, dijital mecralarda geçirdikleri süreyle mobil alışverişin de en güçlü grubu olarak konumlanıyor. Dijitale entegre markalar, stratejilerini belirlerken bu grubun mobil dünyadaki davranışlarını, tercihlerini ve beklentilerini göz ardı önünde bulunduruyor.

Z kuşağına açılan kapı, dijital pazarlama

Çağı yakalamak isteyen markaların radarında Z kuşağının bulunduğunu belirten EG Bilişim Teknolojileri CEO'su Gökhan Bülbül, “Markaların hedef kitlelerinin odak noktasında bulunan olan Y kuşağı, yerini etkinliği gittikçe artan Z kuşağına bırakmaya başladı. Dijital dünyaya bakış açıları ve mobil dünyadaki aktiflikleriyle Z jenerasyonu pazarlama stratejilerinin kilit noktası durumuna gelmeye başladı. Çağı yakalamak isteyen markaların anlamaları gereken bu neslin tüketim alışkanlıklarına, ilgi ve beklentilerine cevap vermek isteyen markalar dijital pazarlama sayesinde hedeflerine ulaşabiliyor.” dedi.

Paylaş
AdColony Global Web dijital pazarlama teknoloji gündemi bilişim gündemi Gökhan Bülbül

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

TÜBİSAD, “İşin Kitabını Yazanlar” video serisini başlattı
TÜBİSAD, “İşin Kitabını Yazanlar” video serisini başlattı
13 Ekim 2026 15:58
Bulut yatırımlarında doğru maliyet için toplam sahip olma maliyetine bakılmalı
Bulut yatırımlarında doğru maliyet için toplam sahip olma maliyetine bakılmalı
13 Ekim 2026 15:57
Yenilenen Virgosol, deneyimden doğan ürünlerle dünyaya açılıyor
Yenilenen Virgosol, deneyimden doğan ürünlerle dünyaya açılıyor
13 Ekim 2026 15:52
VARTA Tüketici Pilleri Bağımsız Şirket Olarak Faaliyetlerini Sürdürecek
VARTA Tüketici Pilleri Bağımsız Şirket Olarak Faaliyetlerini Sürdürecek
13 Ekim 2026 13:40
C-Prot, Deloitte Technology Fast 50 Türkiye 2026 listesine girdi
C-Prot, Deloitte Technology Fast 50 Türkiye 2026 listesine girdi
13 Ekim 2026 12:47
DDoS saldırıları abonelik modeliyle yaygınlaşıyor
DDoS saldırıları abonelik modeliyle yaygınlaşıyor
12 Ekim 2026 18:04
ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. ICT Media

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.